Повелителят на Колелото на късмета Къци Вапцаров извади късмет и

...
Повелителят на Колелото на късмета Къци Вапцаров извади късмет и
Коментари Харесай

Къци Вапцаров с 400 бона от държавата

Повелителят на Колелото на шанса Къци Вапцаров извади шанс и ще дебютира като режисьор с поддръжката на страната. Той ще застане зад камерата на идния пълнометражен филм " Добри родители “, на който е и сценарист. Къци мина през ситото на Националната художествената комисия за игрално кино към Националния кино център (НФЦ). Той завоюва дотация за дебют, като се чака финансовата комисия да му даде не по-малко от 400 000 лв..

Общата държавна сума за поддръжка на кино дебюти е 420 000, а Вапцаров е единственият спечелил претендент. Общо 3 887 000 лв. дава НФЦ за български игрални филми на тазгодишната първа сесия, чиито резултати бяха оповестени в края на юни. Някогашният шоумен, чието рождено име е Кръстю Георгиев Вапцаров, мечтае да снима дебют от 7 години, само че до момента не можеше да откри пари за финансиране, написа в. " Уикенд ".

НФЦ ще финансира и 25-минутна екранизация на нашумелия роман на писателката Здравка Евтимова " Кръв от къртица “. Режисьор и сценарист на късометражната лента ще бъде Милена Андонова. Общият бюджет на " Кръв от къртица “ дружно с още два класирали се кино лентата е 150 000 лв., като кой какъв брой получава от страната ще стане ясно след решение на финансистите в НФЦ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР