Поведението на руския посланик Елеонора Митрофанова премина всякакви граници и

...
Поведението на руския посланик Елеонора Митрофанова премина всякакви граници и
Коментари Харесай

Тафров: Митрофанова уронва достойнството на България, време е да си ходи |

Поведението на съветския дипломат Елеонора Митрофанова мина всевъзможни граници и е време тя да си тръгне, съобщи Стефан Тафров от " Демократична България " пред Nova.

" Няма потребност да затваряме посолството – просто ще сведем контактите до най-ниско ниво. Личното държание на госпожа Митрофанова уронва достолепието на българската страна. Не можем да допуснем непознат дипломат да се държи по този метод по отношение на български държавни институции. "

Според Тафров българската страна е посочила на съветската страна с дипломатически средства, че не утвърждава държанието на дипломат Митрофанова от последните седмици. Само преди ден пристигна следващата с клиповете с проява на ракети и заличаване на ракетен комплекс. " Русия атакува една близка на България страна – несъмнено, че това е опасност. Нашата вяра беше, че дадохме явен знак на съветската страна, изтегляйки за съвещания нашия дипломат – че Русия ще постъпи по същия метод ", сподели дипломатът.

По думите на Тафров резултатът от войната на Владимир Путин в Украйна не е довел нищо положително за Русия.

" Мина един месец от съветската инвазия и може би е време да теглим чертата. Какво реализира Путин вследствие на това си безумно деяние? Не реализира нищо положително за личната си страна. Украйна вечно ще остане отвън съветската сфера на въздействие - настрои украинците против Русия по метод, по който направи това невероятно ", заяви той.

По думите му вторият неуспех на съветския президент е фактът, че не е съумял да раздели Запада. Според Тафров военните неуспехи на Русия в Украйна са посочили, че тя не е толкоз мощна и мощна.

" Освен това демонстрираха, че Западът не може по този начин елементарно да бъде разлъчен, както се надяваше Путин. В последна сметка може да се окаже, че Путин и Русия да се озоват на границите си с една недемилитаризирана Украйна, с една Украйна, която ще продължи да получава оръжия за отбраната си. И с една по-дълга граница с НАТО, защото Финландия и Швеция обмислят съществено да се причислят към Алианса ”, уточни той.

Дипломатът от ДБ добави, че е окуражен от реакцията на българското общество във връзка с войната. " Аз съм доста поощрен от реакцията на българското гражданско общество, тъй като доста хора през уикенда показаха поддръжката си ", сподели Стефан Тафров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР