Поведението на руските войски в Украйна е равносилно на геноцид,

...
Поведението на руските войски в Украйна е равносилно на геноцид,
Коментари Харесай

Президентът на Латвия след визитата в Киев: Бих нарекъл това геноцид

Поведението на съветските войски в Украйна е еднакво на геноцид, съобщи латвийският президент Егилс Левитс, откакто се завърна от аудиенция в Украйна, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Късно през вчерашния ден той приказва в Рига за това, което е видял със личните си очи по време на визитата си, дружно с президентите на Полша, Естония и Литва.

" Бих нарекъл това геноцид ", сподели някогашният арбитър от Европейския съд по правата на индивида, като добави, че въпросът може да се реши юридически от някое от интернационалните съдилища.

Държавните глави на четирите страни членки на Европейски Съюз и НАТО пътуваха до Киев с трен в символ на взаимност с напъните на Украйна да се опълчи на съветската инвазия. Преди да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски в сряда, те посетиха някои тежко потърпевши от военните дейности региони към Киев.

" Гледката на киевските покрайнини, разрушени от въздушни и ракетни офанзиви, провокира мощни страсти ", сподели Левитс. " Можеше да се види, че съветските войски са работили с изключителна свирепост, с цел да избият колкото се може повече цивилни ", добави той.

Разговорите със Зеленски бяха свързани с поддръжката за Украйна. " Украйна се нуждае от оръжия, в този момент. И то освен от леко, а и от тежко въоръжение “, сподели Левитс.

Лидерите разискаха и разновидности за икономическа и финансова помощ, както и опциите за експорт на зърно от Украйна през балтийски и полски пристанища.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР