Поведението на ГЕРБ по въпроса с партийната субсидия нанесе имиджова

...
Поведението на ГЕРБ по въпроса с партийната субсидия нанесе имиджова
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Постъпката на ГЕРБ за субсидиите е имиджова щета за партията

Поведението на ГЕРБ по въпроса с партийната дотация нанесе имиджова вреда както на ГЕРБ, по този начин и на самия министър председател. Такава е позицията на Движение за права и свободи по случая откакто през седмицата ГЕРБ изтъргува предлагането на Българска социалистическа партия за повдигането й от нивото в този момент от 1 лев на 8 лв. следващата година против кворум за приемането на бюджета. Още преди да се стигне до този текст в пленарна зала Движение за права и свободи разгласи, че има сделка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия по тематиката.

Наистина е нужно въпреки и със забавяне ГЕРБ да извърши уговорката си като водеща политическа мощ и дебатът за партийното финансиране да стартира, разгласи пред БНР Йордан Цонев от Движение за права и свободи. Според него при този спор би трябвало да се предложи обективен и транспарантен модел, да се дефинират правила защо може да се харчи партийната дотация и надзор. Ние сме за този спор и ще участваме в него, разгласи Цонев.

Разказа, че на среща сред представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи през лятото, когато се стигнало до събаряне на дотацията до 1 лев е било дадено от Менда Стоянова и Даниела Дариткова, че този спор ще се състои преди приемането на бюджета, само че това не се случило.

Посочи и че не се схваща въз основата на какво е избрана сумата от 8 лв., за което през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов разпореди разбор на финансовия министър Владислав Горанов.

В отговор на въпрос Цонев разгласи, че Движение за права и свободи е в очевидно, а не в скрито съглашателство по няколко тематики - Европейски Съюз, НАТО, налозите и бизнес средата. Това не е съглашателство, това е кардинална позиция, добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР