Поведението на българските власти за COVID-19 изглежда отговорно, но липсва

...
Поведението на българските власти за COVID-19 изглежда отговорно, но липсва
Коментари Харесай

Психолог: Поведението на българските власти за коронавируса изглежда отговорно

Поведението на българските управляващи за COVID-19 наподобява отговорно, само че липсва повече информация за същността на самото заболяване ковид . Това сподели в изявление за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ психологът Росен Йорданов. Според него доста постоянно в сходни обстановки хората или иронизират опасността, или отхвърлят да я възприемат като сериозна, което е форма на психологична отбрана против това да не изгубят надзор над всекидневието си и визията, че светът може да е спретнат, което е доста значимо за хубавичко човешка душeвност.
„ От друга страна това е и форма на заменяне на осведомителния вакуум, който ненапълно се получава от ирационални и рационални информации. Повече изобилства хроникьорският вид, по който ни се сервира информацията за болестта. Самите думи като пандемия, събития, които водят до ограничение на свободното придвижване, на естествения ред и обичай на хората водят до това да се запитаме, в действителност какво се случва. Рационалната информация би обяснила по-детайлно и по-внимателно на наличен език на хората, какво съставлява болестта в реалност и какви са действителните последствия, с цел да има по-адекватна реакция. Доказано е, че човек се оправя по-лесно с предизвикването, наречено заболяване, тъй като самият психологичен акомпанимент на боледуването е обвързван с чувството за надзор и предвидимост, по този начин понижаваме и самия стрес от събитието. Докато неналичието на изясненост за същността на явлението води до това да се основават тайни теории и хипотези, които целят само да възстановят чувството, че направляваме събитията “, изясни психологът.
Според Росен Йорданов е нужна интензивност в посока показване на повече информация за самото заболяване, освен да се споделя на хората какво да вършат и какво да не вършат. Ако настъпи неуравновесеност, страховете могат да ескалират внезапно, предизвести психологът. Според неговите персонални наблюдения множеството хора одобряват или с лека подигравка протичащото се, или с умерена отговорност за това какво би трябвало да се прави.
„ В страната няма признаци на неуравновесеност, няма и публични феномени, които да удостоверяват сходна догадка “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР