Повечето вирусолози са единодушни, че през есента може да се

...
Повечето вирусолози са единодушни, че през есента може да се
Коментари Харесай

Кошмар! Вещаят 8 вълни коронавирус

Повечето вирусолози са единомислещи, че през есента може да се чака повишение на броя на новите инфекции от Ковид-19. Мнозина обаче заобикалят термина “втора вълна ”. Експертите от Института “Роберт Кох ” настояват, че ще има освен втора вълна, само че и трета, четвърта, та може би даже и осма.

Фактът, че в този момент случаите на болест са намалели мощно, не значи, че през есента и зимата не ни чака нов гърмеж от епидемията. “По-голямата част от популацията към момента няма имунна отбрана против SARS-CoV-2. Затова би трябвало да се чака, че ще има втора вълна от Ковид-19 ”, пишат специалистите.

Експертите от института “Роберт Кох ” изреждат няколко фактора, от които зависи появяването на втора вълна. Най-главният, несъмнено, е спазването на противоепидемичните ограничения.

Не е изцяло ясно дали коронавирусът е сезонен

“Много вируси, които предизвикват тежки болести на дихателните пътища, се популяризират по-слабо през лятото ”, пишат от “Роберт Кох ”.

Те обаче не дават безапелационен отговор дали новият ковид също ще се демонстрира като сезонен.

Учените въпреки всичко допускат, че ниските температури облагодетелстват разпространяването му. Повод за това умозаключение дадоха да вземем за пример огнищата на болест в няколко немски кланици.

Пред “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ” физичката Виола Приземан споделя, че въпреки всичко е едва евентуално по време на възможна втора вълна да се доближи толкоз внезапно повишаване на болесттите, каквото имаше през месец март.

Втората вълна може да бъде предотвратена

Приземан е основала математически модел, отразяващ разпространяването на пандемията до момента. Тя счита, че в този момент сме надалеч по-добре готови за възможна нова вълна от болести и предвижда, че в случай че хората продължат да бъдат внимателни, да съблюдават отдалеченост и да се преценяват с хигиеничните ограничения, нов пик ще бъде предотвратен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР