Повечето успели и богати хора обожават да четат и отделят

...
Повечето успели и богати хора обожават да четат и отделят
Коментари Харесай

7 от най-влиятелните книги за бизнес, писани някога

Повечето съумели и богати хора обожават да четат и отделят време за това през всеки собствен ден. Вече сме ви разказвали, че Бил Гейтс да вземем за пример чете по 50 книги на година, а Марк Зукърбърг се старае да свършва по една на две седмици.

Освен художествена литература, бизнесмените обичат да четат и такава, обвързвана с кариерата, триумфа, успеваемостта. Представяме ви седем от най-влиятелните книги за бизнес, писани в миналото.

" Интелигентният вложител " - Бенджамин Греъм

Греъм се счита за най-хубавият капиталов консултант на XX в. Неговите философии и препоръки са въодушевили мнозина, измежду които самият Уорън Бъфет, който дефинира книгата му като " най-хубавата за вложения, писана в миналото ".

" Как да печелим другари и да влияем на хората " - Дейл Карнеги

Класика, тествана във времето. Безброй хора са споделяли, че им е помогнала в пътя в кариерата, бизнеса, само че и в персоналния живот. Книгата ще ви научи на шестте метода да накарате хората да ви харесват, дванадесет метода да печелите другите на своя страна, девет метода да измененията хората, без да ги дразните и други

" Изкуството на войната " - Сун Дзъ

Макар и да е писана преди епохи, книгата към момента се употребява за военни тактики. Но и за бизнес такива. Мнозина са ползвали тактиките на Сун Дзъ под някаква форма в корпоративния свят.

" Емоционална просветеност " - Даниел Голман

Чрез забавни образци Голман показва петте най-важни умения, които са част от прочувствената просветеност, и демонстрира по какъв начин те дефинират триумфа ни във връзките, работата и даже по какъв начин въздействат на здравословното ни положение.

" Мисли и забогатявай " - Наполеон Хил

Авторът изследва животите на редица милиардери, с цел да сътвори философията на живота на богатите. Книгата обаче може да бъде употребена за мотивация за всевъзможни цели, освен финансови.

" Седемте навика на високоефективните хора " - Стивън Кови

Произведение с в действителност огромно въздействие. Вдъхновява за триумф от 25 години насам и е постоянно е посочвана от изпълнителни шефове и бизнес шефове за тяхна обичана.

" Черният лебед " - Насим Талеб

С понятието " черен лебед " се отбелязва събитие, положително или отрицателно, което се счита за необикновено, само че все пак предизвиква огромни последици. Талеб демонстрира, че " черните лебеди " изясняват съвсем всичко в света ни, въпреки доста от нас да остават слепи за тях.

А вие бихте ли добавили някоя книга към този лист? Споделете с нас в мненията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР