Повечето учени смятаха, че ако течението Гълфстрийм спре да пренася

...
Повечето учени смятаха, че ако течението Гълфстрийм спре да пренася
Коментари Харесай

Какво ще стане с Европа, ако Гълфстрийм спре?

Повечето учени смятаха, че в случай че течението Гълфстрийм спре да придвижва топли води от юг къз Европа, климатът на Стария континент ще се промени и ще стане студено.

Течението носи топли океански води от Карибския басейн и по тази причина зимата в Европа не е по този начин студена както в Северна Америка, макар идентичната им географска широчина, напомня " Ди Велт ", представени от Дир бг.

Според най-новите изследвания на експерти-климатолози, оповестени в списание Nature, огслабването на Гълфстрийм ще докара до мощно стопляне и то освен в Европа, само че и по целия свят.

Според учените, системата от океански течения е намалявала през годините световното нарастване на температурите, тъй като на процедура е охлаждала топлата вода от екваториалните области, като я е придвижва в дълбините на океаните.

Ако този механизъм бъде спрян или отслабен, тогава океаните ще одобряват по-малко топлота от въздуха и по този начин температурите в света ще се повишат.

Много учени обаче се отнасят скептично към новата доктрина и считат, че няма по какъв начин да знаем каква ще е реакцията на планетата ни в случай че топлите течения спрат.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР