Повечето т. нар. военни кореспонденти в Русия (така наричат себе

...
Повечето т. нар. военни кореспонденти в Русия (така наричат себе
Коментари Харесай

Възможно ли е коледно примирие между войските на Москва и Киев?

Повечето така наречен военни репортери в Русия (така назовават себе си блогъри, пишещи за войната в Украйна, б. р.) подлагат на критика оповестеното от президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През коледно помирение в Украйна, защото съгласно специалисти и публицисти Киев няма да съблюдава прекратяването на огъня, написа съветският в. " Независимая газета ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8798
Цитираните блогъри и политолози упорстват Москва да продължи войната до надвит край, защото по време на примирието съветската войска ще се озове в рисково състояние, в случай че украинските войски засилят огъня. Прокрадват се и отзиви, че 36-часовото помирение може да стане увод към по-продължително прекъсване на огъня, а по-нататък и към договаряния за мир, прибавя изданието.

Ако се откаже от препоръчаното помирение и тръгне към ескалация в нощта против Рождество, украинското управление ще се изложи на обвинявания, че протяга ръка върху правата на вярващите: " Погледнете, за тях няма нищо свято! ". В този аспект жестът на Москва може да се преглежда като политически перспективен, заключава " Независимая газета ".

В блян да упрекна Москва, че проваля прекъсването на огъня, препоръчано от нея самата, Киев може да се впусне в тотални провокации. Например на следващия ден (в събота, б. р.) от 07:00 сирените им за въздушна паника непрекъснато ще вият без никакви учредения за това, допуска Родион Мирошник, някогашен дипломат в Москва на едно от анексираните след това от Русия сепаратистки формирования в Украйна, представен в " Московский комсомолец ".

Не се знае дали съветската войска ще съблюдава прекратяването на огъня, в случай че Украйна откаже, разсъждава съветският опозиционен уебсайт " Медуза ". Не се знае също дали, в случай че бъде спазван, този режим ще важи за съветската частна военна компания " Вагнер ", която сега води нахлуване в украинската Донецка област – указът на Путин е адресиран до министерството на защитата, а " Вагнер ", най-малко официално, не му се подчинява, се показва в материала.

" Решението е за прекъсване на инициативния огън и нападателните дейности от наша страна. Но това не значи, че няма да отвръщаме на провокациите на съперника! ", разяснява Денис Пушилин, различен лидер на проруските сепаратисти в Украйна.

Според водача на украинското придвижване " Заедно с Русия " Володимир Рогов, представен във " Взгляд ", измежду управляващите в Киев господства " езическа " идеология, те " грабят и убиват свещеници " и " не ги трогва (...) позоваването на християнските полезности ". Затова по Рождество от Украйна " би трябвало да се чака не помирение, а нови обстрели, терористични акции, други закононарушения ".

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба също разяснява самодейността на Путин, показва украинското издание " Цензор ".

" Президентът (на Украйна) Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога предложи ясна формула на мира в 10 стъпки. Русия я подценява и вместо това обстрелва Херсон в навечерието на Рождество, нанасяйки всеобщи ракетни удари и удари с дронове по Нова година. Днешното " едностранно прекъсване на огъня " не може и не трябва да се възприема съществено ", написа Кулеба в Туитър.

По време на празничното утринно свещенодействие в събота, до момента в който трае " примирието " на Путин, " може да бъдат минирани и взривени няколко православни храма (...) в териториите, окупирани от рашистите ", предвижда украинската телевизия ТСН. 

На тези места руснаците считат да снимат парчета от украински ракети " Хаймарс " и да включат фрагментите в пропагандни излъчвания. Това заяви украинското доброволческо съдружие InformNapalm, като цитира два източника, близки до сепаратистките бойци в Донецка област, отбелязва на уеб страницата си малкия екран.

От юли насам Русия засилва всичко и всички, с цел да реализира прекъсване на огъня и затвърждаване на получените резултати, напомня пред киевския уебсайт " Кореспондент " украинският икономист Сергий Фурса.

По думите му Путин ще употребява сегашната обстановка, " с цел да раздаде методически инструкции на своите сътрудници " по какъв начин да настояват пред Запада: " Ето вижте, ние сме за мир, а украинците са тези, които желаят кръвта на християнски деца ". 

Това едва ли ще помогне на Путин да обърне в своя изгода публичното мнение на Запад, само че той все едно ще се опита. И второ, това е проява за пред другаря Си Цзинпин (президента на Китай, б. р.): " Бащице, аз се старая ". Засега обаче той не се старае задоволително. И трябват повече западни танкове, с цел да се постарае същински. Именно тогава ще има същински мир. А не лицемерно предложение " хайде да убиваме чак след празниците ", декларира украинският коментатор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР