Повечето сватбени тенденции идват и си отиват, но има обреди

...
Повечето сватбени тенденции идват и си отиват, но има обреди
Коментари Харесай

Хващането на букета: Защо сме толкова обсебени?

Повечето сватбени трендове идват и си отиват, само че има обреди с културна и обичайната стойност, които са устояли на провокациите на времето и се съблюдават и до през днешния ден. Един от тях е хвърлянето на букета.

Процедурата евентуално ви е позната, само че ние сме длъжни да напомним: Всички неомъжени девойки на сватбата се подреждат зад булката. Когато е подготвена, хвърля букета за гърба си, без да вижда траекторията му на рухване. Късметлийката, която го хване, ще бъде идната, която ще се омъжи, и ще се радва на благополучие и шанс.

 iStock

Традицията стартира през 14 век в Англия. Смятало се, че булото носи благополучие, тъй че всеки посетител е давал всичко от себе си да се снабди с парченце от плата на булката или цвете. За да се отърве от по-агресивни запалянковци и евентуални телесни повреди, булката хвърляла букета, с цел да отвлече вниманието им.

През вековете конценцията на обичая се видоизменя и възприема по-безопасен и сантиментален формат. Във Финландия да вземем за пример булката се върти в кръг със завързани очи, до момента в който към нея необвързаните девойки обикалят в противоположна посока. Когато всички спрат, букетът се пада на щастливката, която е застанала тъкмо против булката.

Интересното в тази ситуация е, че съгласно традицията хващането на букета е еквивалент на извоюван с шанс трофей, евентуално тъй като по това време съществена фикс концепция на дамите е намирането на подобаващ сателит в живота и навременния брак.

 iStock

Днес обаче актуалната жена с изключение на стопанка е и работохоличка, цивилен деятел и странник. С една, дума халката на ръката ѝ от дълго време не е приоритет. Освен това цялата ритуална конюнктура с хвърлянето на букета основава криворазбрана конкуренция сред дамите, която се следи и в живота, единствено че блянът не е букет, а вниманието и обожанието на мъжете.

Скъпи девойки, не забравяйте, че този букет е единствено някакви красиви трупове на растения. Кратък празничен момент, който предизвиква детско благополучие със период на валидност. Той не би трябвало да бъде критетий за вашата самокритика или пък източник на обществено напрежение сред вашите приятелки. В последна сметка ние самите сме тези, с които би трябвало да изградим най-важната връзка в живота си.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР