Повечето страни по света имат свои собствени странни деликатеси, като

...
Повечето страни по света имат свои собствени странни деликатеси, като
Коментари Харесай

Най-странните и опасни деликатеси по света

Повечето страни по света имат свои лични странни деликатеси, като някои са много отблъскващи. Има и такива, които са много рискови и могат да доведат до гибел, в случай че не са приготвени както би трябвало.

Вижте няколко странни и рискови храни:

Лютфиск

Лютфиск е обичайно ядене за скандинавските страни. Този деликатес се прави от остаряла риба и луга и значи безусловно " лугава риба ". Скандинавците употребяват сода каустик за обработката на рибата.

Ако не се сготви по общоприетите процедури тя може да се окаже отровна.
 гъсеници Thinkstock/Getty Images
Мопане

Гъсениците Мопане се употребяват за ястие в южните елементи на Африка. Обикновено дамите и децата събират тлъстите ларви. Гъсениците се варят в солена вода, след това се сушат на слънце.

Апинг- пържена тарантула

Пържените тарантули са доста известен деликетес в Камбоджа.

Това е изцяло безвредно ястие, което няма по какъв начин да навреди на здравето ви, в случай че не е сготвено от дълго време и не е преседяло дълго на топло.
 тарантула Thinkstock/Getty Images
Фугу-риба балон

Рибата Фугу е известна още с името риба балон, тъй като при заплаха приема кръгла форма, с цел да уплаши врага си. Кожата и вътрешните й органи съдържат извънредно мощна отрова , която е смъртоносна. Въпреки че е измежду най-отровните риби в света, от Фугу се подготвя и е едно от най-прочутите ястия в японската кухня.
 риба фугу Thinkstock/Getty Images
Пенис на крепък

Това ядене е известно още като „ пламък на желанието “. Деликатесът се сервира в изисканите заведения за хранене в Пекин. Въпреки че наподобява много необичайно на тип, а несъмнено и на усет, множеството китайци имат вяра, че ястието е доста потребно за здравето. Обикновено то се сервира с гарнитура от спанак.

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР