Повечето служители на компании мислят, че могат да си вършат

...
Повечето служители на компании мислят, че могат да си вършат
Коментари Харесай

Изследване: Хората смятат, че могат да си вършат работата за 5 часа дневно

Повечето чиновници на компании мислят, че могат да си правят работата за по-малко от 8 часа на ден. Това сподели ново проучване на изследователския център Workforce Institute и компания Future Workplace, представено от Business Insider. 

Проучването е извършено измежду 3000 души в Северна Америка, Европа, Австралия и Индия. 45% от участниците в него споделят, че в случай че работят без да са прекъсвани, биха могли да си правят работата за по-малко от 5 часа дневно. 

Голямото " Ако не сме прекъсвани " идва от актуалните фактори на разпръскване в работния живот, които варират от " да те погълне водовъртежната дупка на Фейсбук ", което да ти отнеме време, до " да седиш в прекомерно продължителни срещи, които е мъчно да избегнеш ". 

При напредъка на автоматизиращите технологии обаче - като автоматизираното подбиране на имейли или автоматичното насрочване на конферентни позвънявания, и при новите способи на мислене за работата като промените с работа от у дома и гъвкавите графици, избягването на работата от 9 до 5 е изцяло допустимо. 

" Работата е на всички места, няма към този момент граници ", разяснява Дан Шаубъл - проучвателен шеф във Future Workplace. По думите му работата на хората към този момент е на първо място обвързвана с това, което те извършват, не толкоз с местоположението, където го правят и времето, което прекарват, вършейки го. Това ще се усилва като наклонност в идните години. 

Така да вземем за пример, през предходната година компанията за имотно обмисляне в Нова Зеландия Perpetual Garden взема решение да направи опит. Тя стартира да позволява на всичките си 240 чиновници да работят по 4 дни седмично, вместо по 5, като оставя заплатите им същите. При този понижен график, наблюдаващите от компанията откриват, че служащите в действителност стават по-продуктивни, стартират да вземат участие в хипер фокусирани срещи и прекарват по-малко време в диалози край машината за вода. Експериментът бил толкоз сполучлив, че Perpetual Garden възнамерява да остави новия работен график от 4 дни в седмицата за непрекъснато, описа " Ню Йорк таймс " през юли. 

Според проучването на Workforce Institute, чиновниците по света считат, че световното въвеждане на 4-дневна работна седмица е за предпочитане. 34% от участниците са показали, че биха избрали този график, в случай че заплащането им не се промени и биха правили в границите на 4 дни същата работа. 20% споделят, че биха работили и 3 дни седмично. 28% дават отговор, че биха работили по-скоро в обичайните 5 дни седмично. В Съединени американски щати 24% споделят, че биха приели да се понижи заплащането им с 20%, в случай че можеха да работят по 4 дни в седмицата, тъй като очевидно не парите са най-важни за тях. 

Новото проучване дава обилни доказателства, че в случай че бъдат освободени чиновниците от 40-часовата работна седмица и им се гласоподава доверие да създадат собствен личен график, това би понижило текучеството, би довело до по-висока задоволеност измежду тях и би покачило приходите на компанията.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР