Повечето сериозни риболовци рано или късно хващат сом с приличен

...
Повечето сериозни риболовци рано или късно хващат сом с приличен
Коментари Харесай

Уникално: Риболовец извади гигантски сом с дължина почти 3 метра СНИМКИ

Повечето съществени рибари рано или късно хващат сом с порядъчен размер, само че единствено на някои им се удава да срещнат същинско страшилище.

37-годишният Бенджамин Грюндер е имал необикновен шанс. Едно пътешестване до река По в Италия е белязано от необикновен улов!

Грюндър се запътил към река По, гледайки няколко вълнуващи видеоклипа, снимани от известни рибари за това по какъв начин ловят огромни сомове.

На Грюндер му било толкоз мъчно да извади плячката, че първоначално си помислил, че куката се е захванала за нещо друго. Но скоро схванал, че това е риба с размер на акула!



На мъжа му били нужни повече от 45 минути, с цел да изтегли рибата, защото сомът се борел на живот и гибел. В последна сметка той съумял да го завлече на борда, където разкрил, че е сложил всекидневен връх. Дължината на сома е била 2,74 м, а тежестта му 129 кг!

Сомът бил с дължина на лодка, а перките му били по-големи от ръцете на Грюндер.



Както при доста рибари, Грюндер не е възнамерявал да убива рибата. След като измерил и документирал находката, той още веднъж пусна сома, оставяйки фотосите за спомен като своя единствена премия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР