Повечето съвременни хора знаят, че правилната хидратация на тялото е

...
Повечето съвременни хора знаят, че правилната хидратация на тялото е
Коментари Харесай

Вижте кои са невероятните свойства на детокс-водата

Повечето модерни хора знаят, че вярната хидратация на тялото е „ крайъгълен камък” за здравето на целия организъм. А тайната за постигането на тази цел е: свикнете да пиете потребната вода!

Какво съставлява детокс-водата?
Детокс-водата е трапезна вода с потопени в нея пресни плодове, зеленчуци или билки. Добавените съставки освобождават за известно време потребни субстанции, витамини, минерали и електролити във водата, като усъвършенстват усета й.
По този метод напитката спомага освен за хидратиране на тялото, само че му обезпечава и потребни субстанции.
Помните ли фамозната поредност за домакините от Ню Йорк? В една от сериите те горещо разискват „ мръсната лимонена детокс-вода” – напитка от дървесни въглени (почистват и всмукват бактериите) и прясно изцеден лимонен сок. Между чашите бяло вино с минерална вода и зелените смутита дамите опитваха доста „ прочистващи” питиета, тренажори за извайване на тялото, кардио тренировки и всичко това в името на здравето и положителната фигура.
В реалност, „ черната водичка” съвършено си прави работата и мирише на лимон обаче с малко пясък сред зъбите (заради дървесните въглени). Но изстудена и в чист тип се пие обикновено, а даже и по-добре от прясно изцедения лимонен сок. Като детоксикираща напитка е по-добре да се приема на цялостен корем.
Между другото, интензивният въглен се съдържа в доста артикули за хубост, тъй като всмуква токсините и задейства доста други значими процеси в организма: успокоява стомаха промива бъбреците и свързва замърсителите, преди да попаднат в кръвта потребен е за кожата, зъбите, имунната система.

Почитател на детокс-напитките е и Джери Форд, прочут треньор и създател на детокс-фитнеса. Той е огромен почитател на детокс-водата с лимон и мента, предлага също по този начин за разчистване на организма да си подготвяме напитка с грейпфрут. „ Грейпфрутът е натурален артикул за изгаряне на мазнините. Тази напитка е по-добре да се пие топла или със стайна температура – тогава организмът реагира най-добре” – споделя Форд
Ако желаете неотложно да започнете детоксикацията, това не значи, че би трябвало да пиете ябълков оцет и да гладувате. Вашето тяло се нуждае от обикновено хранене, в противоположен случай единствено ще си аргументите непоправима щета на здравето. Детоксикацията изисква деликатна подготовка и избор на съставки, които са нужни и потребни за вас. Така да вземем за пример, детокс-водата от киви, ягоди и краставица контролира кръвната захар, а водата от зелен чай, канела и ягода задейства обмяната на веществата.

Начин на подготвяне:
Как да извлечете оптималната изгода от детокс-водата - измийте добре плодовете и зеленчуците, преди да приготвите водата; може да се употребяват и замразени плодове, само че те не отделят толкоз сок, колкото пресни
използвайте качествена вода, с цел да извършите напитката; няма вярно или неправилно количество съставки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР