Повечето руснаци вече подкрепят прекратяването на войната на президента Владимир

...
Повечето руснаци вече подкрепят прекратяването на войната на президента Владимир
Коментари Харесай

70% от руснаците искат прекратяване на войната в Украйна

Повечето руснаци към този момент поддържат прекратяването на войната на президента Владимир Путин в Украйна. Това излиза наяве от изследване, оповестено от съветския Левада център. Проучването, извършено от 19 до 25 октомври, откри, че 70% от руснаците биха подкрепили Путин, в случай че реши да приключи спора тази седмица.

Въпреки това, в случай че прекратяването на войната включва Русия да върне териториите, които е окупирала по време на спора, единствено една трета (34%) от интервюираните са декларирали, че биха подкрепили това решение.

Последното изследване на Левада идва след мудна, само че относително сполучлива контраатака от страна на  Украйна. Тя съумя да си върне част от териториите, завзети от Русия по време на войната. От друга страна съветският министър на защитата Сергей Шойгу в понеделник посочи вероятността за мирни договаряния сред Киев и Москва.

В последното си изследване Центърът Левада интервюира 1608 души в цяла Русия.

Резултатите демонстрират, че 20 месеца след пълномащабното навлизане на Путин в Украйна публичната поддръжка за спора е намаляла доста

Резултатите са обилни, като се има поради, че строгите закони, признати в Русия през март 2022 година Те  направиха критикуването на съветските военни и войната в Украйна противозаконни. Смята се, че мнозина дават отговор непочтено на изследвания на публичното мнение по тематиката, страхувайки се от репресии.
Проучване на Левада Център през август сподели, че единствено 38% от интервюираните “категорично ” поддържат дейностите на съветските въоръжени сили в Украйна.

Това е в контрастност с резултатите от изследване от февруари 2022 година на изследователската организация, извършено при започване на войната. Резултатите от тази анкета, която задаваше същия въпрос, демонстрираха, че 48% от респондентите споделят, че “определено ” поддържат дейностите на армията в Украйна.

Украйна съобщи, че всяко спокойно съглашение би трябвало да направи невалидни анексиите на нейна територия от Русия. Анексирането на  черноморският полуостров Крим също би трябвало да бъде анулирано.

Зеленски прокара „ формула за мир “ от 10 стъпки, която включва радиационна и нуклеарна сигурност

Той упорства за хранителна и енергийна сигурност, както и за освобождението на всички пандизчии и депортирани лица. Стъпките включват още използване на Хартата на Организация на обединените нации и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна и международния ред, както и  евакуиране на съветските войски и преустановяване на военните дейности. След това идва възобновяване на справедливостта, противодействието на екоцида и попречване на ескалация. Накрая – удостоверение за края на войната.

Русия твърди, че всяко спокойно съглашение би трябвало да включва “влизането на четири [украински] района в Русия ”, нещо, което Киев надали ще отстъпи.

Още вести четете в категорията ни Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР