Повечето руски фенове просто се надяваха националният отбор да не

...
Повечето руски фенове просто се надяваха националният отбор да не
Коментари Харесай

Русия празнува до ранни зори

Повечето съветски почитатели просто се надяваха националният тим да не се изложи тотално на домашното международното състезание, само че това освен не се случи, а и “Сборная " провокира всенародни празненства до ранни зори с успеха над Испания на осминафиналите. Руснаците се класираха измежду най-хубавите осем отбора за първи път от руски времена насам, а почитателите в столицата означиха това с шумно празненство в центъра.

Russian fans, English bar, happy people #RUSESP pic.twitter.com/XwjDT9eCB7
— Maud Start (@Maud_SputnikUk) July 1, 2018 " Горд съм, че съм руснак и участвам на този празник. Ще кажа на децата и внуците ми, че бях тук, че победихме Испания и че съм бил горделив с тима. Този мач ще остане вечно в сърцето ми ", сподели Николай, който беше един от стотиците хиляди руснаци по улиците.

It's total carnage on Tverskaya. Jubliant Russian fans are hanging out of car windows and sun roofs and brandishing Russian flags. Moscow will never be the same #worldcup pic.twitter.com/UKfWCeuGKn
— Jason Corcoran (@jason_corcoran) July 1, 2018 Феновете изпаднаха в еуфория, като даже по уличните лампи нямаше място за катерене. Най-употребяваният сувенир по време на празненствата, с изключение на националния байрак, беше подправен мустак в символ на благодарност към селекционера Станислав Черчесов. Други почитатели пък даже признаха, че са заложи за Испания, само че не им пука.

This Russian fan lol. pic.twitter.com/W2i5MYOjEt
— gifdsports (@gifdsports) July 1, 2018 " ДААААААААА! Редно е да организираме серия от митинги с искане Акинфеев да бъде приет за народен воин ", написа водачът на опозицията Алексей Навални, който влиза няколко пъти в ареста поради нерегламентирани митинги против държавното управление и президента.
Live from Moscow’s Red Square #WorldCup #SPARUS #SPNRUS #Russia2018 #россия pic.twitter.com/m1fiv3l6Ri
— Rosalba Castelletti (@castellettir) July 1, 2018 Един от членовете на щаба на Навални - Руслан Шавединов, продължи с шегите, отправяйки обръщение към празнуващите с хаштаг и известие " за този туийт може да получиш 30 дни в ареста ".

Русия има прецизен закон против всеобщите обществени прояви, само че той беше краткотрайно замразен за празненства по време на международното състезание. Полицията даже беше инструктирана да подминава пиещите алкохол по улиците, което нормално се санкционира с парична санкция. Мондиал 2018 1/8 кръг, неделя 1 юли  Испания 4:5краен резулат  Русия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР