Повечето родители нямат идея какво трябва да ядат децата им

...
Повечето родители нямат идея какво трябва да ядат децата им
Коментари Харесай

Знаят ли родителите как да хранят децата си здравословно

Повечето родители нямат концепция какво би трябвало да ядат децата им и изпитват нужда от спомагателни насоки за питателните потребности на потомците си, написа в. " Дейли остарял ", базирайки се на резултатите от изследване, направено във Англия.

Резултатите от допитването, обхванало 2000 родители на деца на възраст сред 4 и 16 години, демонстрират, че измежду две трети от интервюираните царува комплициране по въпроса какви витамини и минерали би трябвало да участват в храненето на подрастващите. Тези, които са наясно, обаче не са сигурни кои са най-хубавите артикули за набирането им.

70% от родителите знаят, че децата им би трябвало да употребяват пет порции плодове и зеленчуци на ден, само че 29% на са наясно за какво. По отношение на източниците за набирането на избрани витамини, над 15% от интервюираните родители нямат визия по какъв начин да обезпечат на децата си повече витамин С. 1/5 от участниците в допитването са в незнание какви храни да дават на потомците си, с цел да покачат равнищата на витамин D.

Здравните управляващи предлагат ежедневен банкет на витамини А, С и D за децата на възраст сред шест месеца и пет години. Оказва се обаче, че 43% от родителите не знаят кои витамини е целесъобразно да одобряват подрастващите. Въпреки това 66% от възрастните се считат за добре осведомени с витамините и минералите, като 15% правят оценка познанията си като " извънредно високи ".

Само 40% от родителите са в положение да посочат ролята на витамин С за усвояването на желязото и за поддържането на имунната система.

Едва 10% от участниците в допитването могат да назоват целесъобразната дневна доза витамин D, която е 10 микрограма. Двойно повече родители считат, че тя е 10 мг - 1000 пъти над целесъобразната.

Витамин А, прочут и като ретинол, играе значима роля за поддържане на положителното здраве на кожата и очите. Милиони възрастни обаче нямат визия за това. Една десета от родителите мислят, че витамин А оказва помощ на тялото да създава бели кръвни кафези (левкоцити) и поддържа кръвното налягане.

Проучването демонстрира още, че 56% от родителите във Англия дават на децата си витамини под формата на добавки. От тези, които не го вършат, 10% се тревожат, че добавките съдържат прекалено много захар. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР