Повечето републиканци в Камарата, дори някои от най-консервативните, подкрепиха Кевин

...
Повечето републиканци в Камарата, дори някои от най-консервативните, подкрепиха Кевин
Коментари Харесай

Какво постигна Конгресът с Маккарти като председател на Камарата

Повечето републиканци в Камарата, даже някои от най-консервативните, поддържаха Кевин Маккарти и похвалиха неговото водачество в Камарата в часовете преди свалянето му.

„ Като единствен член, който служи тук, който се възползва от всяка опция да гласоподава против ръководителя Бонер и да гласоподава против ръководителя Райън, мога да ви кажа, че тази камара е ръководена по-добре, по-консервативно и по-прозрачно, под управлението на господин Маккарти, в сравнение с при всеки различен оратор, под чието ръководство съм служил “, сподели твърдолинейният реакционер Томас Маси от залата преди гласуването във вторник по предлагането за овакантяване.

Ето какво Маккарти реализира — и не реализира — единствено за деветте си месеца като представител.

Доклад от 10 страници, в който се споделя, че разследващата общественост не е разкрила доказателства за „ случай с биобезопасност “ или съществуване на вируса преди пандемията в лаборатория в Ухан, Китай.

Според подкомисия за ковид, неидентифициран почитан чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ твърди, че Централно разузнавателно управление на САЩ е предложило секрети пари, с цел да прикрие откритията, че пандемията евентуално е произлязла в лаборатория в Ухан, Китай.

Мина около Камарата и закъса или мъртъв в Сената

H.R. 1, Законът за силата на Камарата на представителите

През март Камарата на представителите одобри H.R. 1, Закон за по-ниските енергийни разноски, с поддръжката на всички като се изключи един републиканец и четирима демократи. Конгресменът Брайън Фицпатрик от Пенсилвания беше единственият законодател от Републиканската партия, който се опълчи на мярката.

Законодателството има за цел да подтиква локалното произвеждане на сила, да реформира процеса на издаване на разрешителни за избрани планове, като тръбопроводи за природен газ, и да приключи няколко от енергийните политики на администрацията на Байдън.

Докато републиканските водачи приветстваха приемането на законопроекта, той е мъртъв в Сената и Белият дом сподели, че президентът Байдън ще наложи несъгласие на мярката.

Сметки за разноски

Конгресът до момента не е съумял да одобри нито един от законопроектите за бюджетни заеми, които финансират държавното управление, макар че това не е извънредно. Той съумя да одобри в точния момент всичките 12 законопроекта за разноските единствено за четири години и това последно се случи през 1997 г. 

През множеството години Конгресът приема някои от самостоятелните ограничения за бюджетни заеми преди края на фискалната година през септември и прокарва краткосрочна продължаваща резолюция за поддържане на работата на държавното управление, до момента в който законодателите обгръщат останалото в един огромен „ омнибус “ пакет за идната фискална година.

Тази година нито един от 12-те законопроекта не беше признат преди този момент края на септември, заплашвайки да затвори държавното управление през уикенда, когато финансирането пресъхне. Продължаващата резолюция на Маккарти в този момент дава на законодателите доникъде на ноември да приключат работата си по бюджетните заеми, само че това му коства поста му на ръководител.

До края на предходната седмица Камарата на представителите одобри четири законопроекта за бюджетни заеми, само че те съдържат съкращения, които Демократите и администрацията на Байдън сигурно ще отхвърлят, както и ездачите на обществената политика, за които демократите в комисията споделиха, че са „ неуместни “ и „ нездравословни “.

Военно строителство и въпроси на ветераните

The законопроектът за бюджетните заеми за военното строителство и въпросите на ветераните беше признат от Камарата през юли. Въпреки че е с 800 милиона $ над това, което президентът Байдън изиска, законопроектът редуцира това, което в резюмето на законопроекта споделя, че е „ разточително харчене “, забранявайки потреблението на средства „ за поощряване или развиване на сериозна расова доктрина “  или за осъществяване или налагане на която и да е от изпълнителните заповеди на господин Байдън върху многообразието, справедливостта и приобщаването.

Отбрана, Държавен департамент и външни интервенции и вътрешна сигурност

Тези три законопроекта за бюджетни заеми бяха признати в края на септември. Републиканците редуцираха 20 милиарда $ от законопроекта за защитата, огромна част от които посредством отнемане от финансиране на " обществената стратегия на тази администрация ", съгласно резюмето на законопроекта.

Законът за бюджетните заеми за защита на Камарата на представителите не разрешава финансирането на медицински процедури, потвърждаващи пола, и също по този начин отстранява финансирането на пътни разноски за аборти. И прави съкращения на цивилния личен състав на Пентагона и стратегиите, свързани с климата

Описанието на законопроекта съдържа също ред, който гласи, че разрешенията за сигурност би трябвало да бъдат отказани „ за всяко лице, посочено като подписало в изказването, озаглавено „ Публичен Изявление по отношение на имейлите на Хънтър Байдън от 19 октомври 2020 година “ Това е отпратка към изказване, направено от 51 някогашни висши чиновници на разузнаването, които обявиха, че оповестението на хипотетични имейли от хипотетични данни от преносимия компютър на Хънтър Байдън „ има всички типичен белези на съветска осведомителна интервенция “.

Разследвания

Разследване за импийчмънт на Байдън

На фона на продължаващи следствия от три ръководени от Републиканската партия комисии на Хънтър Байдън, наследник на господин Байдън, и задграничните му бизнес покупко-продажби, Маккарти разгласи предишния месец откриването на публично следствие за импийчмънт на президента.

Макарти твърди, че членове на фамилията на господин Байдън са създали милиони долари от задгранични компании и твърди, че обвиняванията демонстрират корупция от страна на президента и членовете на фамилията му. Въпреки обвиняванията, републиканците от Камарата на представителите към момента не са разкрили директни доказателства за непозволени дейности от страна на господин Байдън.

Комисията за контрол на Камарата на представителите организира първото чуване на своето следствие за импийчмънт предишния месец, макар че може да не е направила доста за поддръжка Твърденията на републиканците, че господин Байдън е направил тежки закононарушения и нарушавания, които постановат отстраняването му. Един от очевидците на Републиканската партия, професорът по право в университета " Джордж Вашингтон " Джонатан Търли, свидетелства, че не има вяра, че " актуалните доказателства " биха подкрепили членовете за импийчмънт.

Но републиканците в Камарата на представителите проверяваха Байдън доста преди следствието за импийчмънт стартира. По-специално, те изследват бизнес връзките на Хънтър Байдън, пробвайки се да свържат всевъзможни дейности или хипотетични дейности на сина на президента със самия президент. Множество комисии, в това число правосъдната комисия и комисията по контрол и промяна на камарата, проверяват Байдън, издават призовки и организират чувания.

Предполагаемо въоръжаване на Министерството на правораздаването

Една от първите ограничения, признати от републиканците през януари, беше резолюция за основаване на определена подкомисия „ за вепонизирането на федералното държавно управление “.

Групата проверява федерални следователи и нейното основаване произтича от рецензиите от страна на републиканците към следствията на Министерството на правораздаването, включващи някогашния президент Доналд Тръмп, които включват следствието за съветска интервенция в президентските избори през 2016 година, работата на Тръмп с сензитивно държавно управление документи, открити от неговия парцел в Южна Флорида, Мар-а-Лаго, и позволеното от съда претършуване от август 2022 година, осъществено от ФБР в парцела.

Комисията се управлява от конгресмен Джим Джордан и се състои от 21 членове, 12 републиканци и девет демократи. Той е провел пет чувания до момента, фокусирани върху хипотетичната политизация на ФБР и отношението му към лицата, подаващи сигнали, както и обвинявания в цензура от Twitter, в този момент прочут като X, и други компании за обществени медии.

Изслушване на UAP

През юли водачът на болшинството в Сената Чък Шумър разгласи двупартийно изпитание за прибавяне на изменение към годишния законопроект за разноските за защита, което ще изисква от организациите да предадат записи, отнасящи се до неидентифицирани въздушни Феномени (UAP), наричани още НЛО.

След това решение Маккарти сподели през юли, че „ би желал да види какви други обстоятелства и информация демонстрират какво имаме. Много поддържам това да позволим на американската общност да види какво имаме “.

Седмица по-късно подкомисията по национална сигурност към Комисията за контрол на Камарата на представителите организира обществено чуване с трима някогашни военни за техните хипотетични срещи с UAP. Успешното чуване въодушеви двупартийна група законодатели да изискат от Маккарти да сътвори определена комисия за следствие на UAP.

Двупартийна определена комисия в Китай 

Маккарти имаше голяма двупартийна поддръжка при основаването на определена комисия по китайската комунистическа партия през януари. Камарата гласоподава 365-65 в поддръжка на основаването на комисията, като 146 демократи се причислиха към всички републиканци.

Комисията беше рядко демонстрация на двупартийност на Капитолийския рид, наблягайки заканите, които републиканците и демократите считат, че идват от държавното управление на Китай.

„ Имате моята дума и моя ангажимент, това не е партизански комитет “, сподели Маккарти в залата през януари.

Въпреки че членовете на комисията не са постигнали единодушие по всички аспекти на политиката на Съединени американски щати по отношение на Китай, те съумяха да работят дружно.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР