Повечето представители на бизнеса у нас не одобряват антикризисните икономически

...
Повечето представители на бизнеса у нас не одобряват антикризисните икономически
Коментари Харесай

Бизнесът: Трябва ни подкрепа сега, не предизборен и подкупен рог на изобилието

Повечето представители на бизнеса у нас не утвърждават антикризисните стопански ограничения на държавното управление, единици са се възползвали от тях и се оплакват от мудност, администрация и даже корупция. Смятат отношението на държавното управление към тях за обидно и ехидно и заявяват, че иман потребност от същинска финансова поддръжка в този момент, а не от предстоящ рог на изобилието, което кабинетът се чака да излее предизборно и което се пояснява от бизнесмените като рушвет.

Това сочат данните от годишната анкета на Българската стопанска камара (БСК), показани от ръководителя на организацията Радосвет Радев във вторник по време на провеждащия се и на идващия ден " Български стопански конгрес 2020: Икономическо възобновяване на хоризонта ".

Радев разяснява, че резултатите от изследването са невиждано отрицателни в 15-годишната му история и мнението е, че 2020 година носи горест.

Според 71% от участниците в допитването заявяват, че компанията им през 2020 година е по-зле по отношение на преди година, а влошено положение на бизнес климата регистрират 91% от интервюираните. За съпоставяне, през предходната година процентите са били, надлежно – 25 и 43.

68% от интервюираните чакат спад на стопанската система и на работните места през идната година. 66 % считат, че суровините ще нарастнат, покачване на енергийните цени чакат 77%, а на бизнес заемите – 53 на 100. По-голяма регулаторна тежест чакат 51%, а 58 % а- нарастване на фискалната тежест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР