Повечето политически групи в хърватския парламент заявиха по време на

...
Повечето политически групи в хърватския парламент заявиха по време на
Коментари Харесай

Повечето партии в Хърватия ще подкрепят ратификацията на Истанбулската конвенция

Повечето политически групи в хърватския парламент обявиха по време на дебатите през вчерашния ден, че ще поддържат утвърждението на Истанбулската спогодба, наблягайки, че това е значима стъпка напред в отбраната на човешките права и предупреждавайки, че въпросът не трябва да се политизира обществено, заяви Хина.

Говорейки от името на най-голямата опозиционна партия - Социалдемократическата, Арсен Баук съобщи, че неговата партия ще гласоподава за конвенцията, като изрази вяра, че тя ще получи повече от две трети от гласовете в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Саня Путица от ръководещата Хърватска демократична общественост сподели, че задачата на конвенцията е да отбрани дамите от всички форми на принуждение и от домашното принуждение, добавяйки, че плачевните данни за насилието над дами в Хърватия демонстрират какъв брой е значимо да се одобри конвенцията.

Ние би трябвало да се противопоставим на ретроградните възгледи и радикалната десница, които атакувайки тази спогодба, желаят да попречат на Хърватия да бъде измежду развитите страни на Европейския съюз, съобщи Борис Милетич от опозиционната Демократична партия на Истрия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР