Повечето поддръжници на Демократическата партия на САЩ искат импийчмънт на

...
Повечето поддръжници на Демократическата партия на САЩ искат импийчмънт на
Коментари Харесай

Мнозинството демократи искат импийчмънт на Тръмп, дори това да им струва изборите

Повечето поддръжници на Демократическата партия на Съединени американски щати желаят импийчмънт на президента Доналд Тръмп, даже в случай че това значи да понижат възможностите си да завоюват Белия дом през 2020 година. Това сочат резултатите от национално изследване на " Ройтерс " / " Ипсос " в понеделник и вторник, представено от организация " Ройтерс ".

Според изследването поддръжката за импийчмънт измежду американците като цяло остава непроменена от предходната седмица - 45 на 100. Подкрепата измежду поддръжниците на Демократическата партия обаче се ускорява, а съпротивата против него е спаднала с 2 на 100 от предходната седмица, достигайки 39 на 100.

79 на 100 от респондентите, които са се определили като поддръжници на Демократическата партия, считат, че Тръмп би трябвало да бъде подложен на процедура по премахване от власт. Това е с 5 на 100 повече от резултатите от сходно изследване, осъществено в интервала от 26 до 30 септември. Само 12 на 100 от поддръжниците на републиканците и към една трета от гласоподавателите, които не поддържат постоянно една и съща партия, са " за " импийчмънта. Като цяло тези резултати са без смяна спрямо предходната седмица.

Подкрепата за импийчмънта на Тръмп като цяло нараства през последните седмици, откакто чиновник на американското разузнаване подаде сигнал, обвинявайки президента в оказване на напън над Украйна да стартира следствие за корупция, засягащо кандидата за президентската номинация на Демократическата партия и сина му Хънтър, напомня " Ройтерс "./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР