Повечето пациенти с COVID-19, приети в американски болници през първите

...
Повечето пациенти с COVID-19, приети в американски болници през първите
Коментари Харесай

Изследване установи прекомерна употреба на антибиотици при лечение на COVID-19

Повечето пациенти с COVID-19, признати в американски лечебни заведения през първите месеци на пандемията, са получавали антибиотици още преди да стартира бактериална зараза, съобщи Ройтерс.

Антибиотиците са предписвани прекалено при COVID-19 от февруари до края на юли, тъй като лекарите не са били сигурни по какъв начин да лекуват пациентите. Антибиотиците не оказват помощ против вируси, а лекуват вторична бактериална зараза.

" В последна сметка, това което ни интересува, е какво значи тази процедура за дълготрайната битка с устойчивостта против антибиотици " - сподели Дейвид Хюн, шеф на плана за устойчивост против антибиотиците на тръста " Пю ", чиито експерти са направили проучването.

Изследването обгръща данни за 5838 болнични пациенти. То насочват внимание към риска от ненужно определяне на антибиотици, които могат да ускорят появяването на резистентни " супербактерии ".

Резистентността към медикаменти се подхранва от неправилната приложимост и свръхупотреба на антибиотици и антимикробни лекарства, която основава условия за еволюиране на бактериите, до момента в който търсят метод да оцелеят и да избягнат резултата на медикаментите.

При 52 % от приетите в болница пациенти, обхванати от проучването, е постановен най-малко един антибиотик. Само 20 % от тях обаче са били с бактериална пневмония и 9 % с зараза на пикочните пътища. В 96 % от случаите пациентите са получавали антибиотик до 48 часа след приема в болница.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР