Повечето от вас може би си спомнят 90-те години на

...
Повечето от вас може би си спомнят 90-те години на
Коментари Харесай

5 култови песни, които слушаме и в 21. век!

Повечето от вас може би си спомнят 90-те години на 20 век? Едно от най-превратните и запаметяващи се десетилетия в историята и развиването на човечеството. Краят на Студената война, рухването на Берлинската стена, разпадането на комунистическия СССР…

Този интервал оставя и трайна диря в музикалната история и до през днешния ден някои песни и албуми са обичани на милиони хора. Решихме да ви припомним пет от тях, освен поради високите позиции в международните ранглисти, само че и поради страстите, които са предизвиквали и не престават да провокират в нас.
 Още един монумент на руската войска осъмна разкрасен 30 окт 2022 | За повторно от началото на годината паметникът на руската войска в Стара Загора осъмва изрисуван, оповестява...
На някои от тях несъмнено сте лудували в нощните заведения, на други може би сте плакали, а на трети – танцували за първи път с момичето или момчето на фантазиите си. През 2022 г. тези части навършват повече 30 години, само че са все по този начин настоящи и обичаме да си ги слушаме.

1. MC Hammer – U Can’t Touch This



Изпълнител в действителност е Стенли Кирк Бърел, роден на 30 март 1962 година, станал прочут със театралното си име MC Hammer (или просто Hammer). Той е американски рапър, танцьор, продуцент на звукозаписи и бизнесмен, който реализира най-големия си триумф и известност в края на 80-те години и началото на 90-те години.

2. Vanilla Ice – Ice Ice Baby



Истинското име на Ванила Айс е Робърт Матю Ван Уинкъл. Той е първият съумял американски бял рап реализатор. Интересен факт за хитовото парче Ice Ice Baby е, че съдържа неизменен детайл от не по-малко известната ария на Queen и  Under Pressure. Затова и се стига до съд за плагиатство. Ванила Айс дълго време твърди, че го е трансформирал, само че по-късно признава, че в действителност не го е направил. Queen и Ванила Айс реализират съглашение отвън съда за неразкрита и до момента сума.

3. George Michael – Freedom! ’90



На върха на славата си, в опит да резервира здравия си разсъдък, Джордж Майкъл последователно стопира да извършва някои от обичайните си отговорности към музикалния си лейбъл. Той даже отхвърля да се появи в клипа на шлагера си Freedom. Видеото е паметно на първо място поради присъединяване на златния състав от топ модели на 90-те: Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Татяна Патиц, Кристи Търлингтън и Синди Крауфорд. Тогава артистът се замисля, че да бъде кумир нацяло едно потомство, е непостижимо за него задължение, на което за жалост не съумява да устои! Затова, когато идва моментът за фотосите на песента Freedom, той се отхвърля от присъединяване и поверява функциите на основните секс знаци на епохата.

4. Wilson Phillips – Hold On



Всъщност Wilson Phillips са три девойки! През 1986 година певицата Чени Филипс образува групата дружно с Карни и Уенди Уилсън. И трите са дъщери на известни рок музиканти. Родителите на Уенди и Карни са Брайън Уилсън от Beach Boys и Мерилин Уилсън от Honey. Родители на Чени – Джон и Мишел Филипс от The Mamas And The Papas. В този интервал Чени Филипс се е борила със зависимостта си от опиати и алкохол и е посещавала терапевт. 

И на финала...

5. Madonna – Vogue



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР