Повечето от вас, които някога са опитвали тапиока, знаят, че

...
Повечето от вас, които някога са опитвали тапиока, знаят, че
Коментари Харесай

Какво е тапиока?

Повечето от вас, които в миналото са опитвали тапиока, знаят, че това са мъничките, дребни перли в купата с пудинг. Или може би по-големите, към момента дъгообразни топчета, които се употребяват за разнообразни десерти. Но не доста хора знаят какво съставляват тези дребни бисери - от какво са направени или от кое място идват. 

foodpanda подбра в резюме някой от най-любопитните обстоятелства за историята и потреблението на този артикул. Те са следните: 
Тапиока е зърнест артикул, получен от тропическия шубрак маниока.Отглежда се най-вече в Югоизточна Азия, с цел да се създават артикули от юфка до фармацевтични артикули.Основно се култивира и яде в тропически региони.Тя е ценена поради способността си да пораства в ниско-хранителни почви и да се прибира бързо.Има огромна кулинарна еластичност и може да се употребява в десерти, да се прибавя към супи или други ястия.Тапиоковото брашно е доста известно.Използва се като сгъстяващ сътрудник в доста храни.Тайланд е най-големият производител на тапиока.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР