Повечето от руските бомбардировачи са разработени и създадени в съветско

...
Повечето от руските бомбардировачи са разработени и създадени в съветско
Коментари Харесай

The National Interest посочи най-опасните руски бомбардировачи

Повечето от съветските бомбардировачи са създадени и основани в руско време. Поради непрекъснатата рационализация както на самите апарати, по този начин и на електронните „ пълнежи “ и оръжия, те съставляват сериозна мощ, с която би трябвало да се вземе поради.

До този извод е стигнал създателят на американското издание The National Interest, който срещна читателите с най-опасните съветски бомбардировачи. Този лист включва Tу-95 „ Медвед “, Tу-22M, Tу-160 „ Бял лебед “ и перспективните самолети ПАК ДА, написа "Поглед инфо ".

Tу-95 е създаден през 50-те години на предишния век, неговата градивна функционалност са най-мощните турбовитлови мотори, които имат два комплекта перки с противоположно въртене. Благодарение на тях той остава най-бързият нереактивен аероплан в света, до момента в който бойният му товар може да доближи 12 тона.

Авторът на публикацията отбелязва, че мощните мотори вършат Ту-95 прекомерно гръмък и по-забележим, само че при актуалните оръжия това няма значение. „ Мечката “ е способна да носи крилати ракети от разнообразни типове, в това число такива с нуклеарни бойни глави.

Например, ракетата X-101 има обхват на полета до 5500 километра, което разрешава на бомбардировача да нападна съперника отвън обсега на неговата Противовъздушна отбрана. Освен това, както към този момент е писано, доста от евентуалните цели на Ту-95 могат елементарно да бъдат реализирани, без въобще да изоставен въздушното пространство на Русия.

А фактът, че бомбардировачът не оставя въздушна диря, като реактивен аероплан, го прави неосезаем за спътниците на евентуалния зложелател.

Акцентът на свръхзвуковия бомбардировач Tu-22M е изменчивото крило, което му разрешава да извършва бойни задачи в необятен диапазон от височина и скорост (до мах 1,88).

Максималното му натоварване с бомби е 24 тона. Интересно е също, че в задната част на самолета е ситуирано 23-мм оръдие ГШ-23M, който се ръководи отдалечено.

Що се отнася до Ту-160, това е "наистина звяр ", признава създателят, също така бомбардировачът става първият в света в доста връзки, има няколко ненадминати върха.

Натоварването чу с бомби доближава 40 тона и скорост на Мах 2,05. На първо място, въпреки всичко това е ракетоносец, кадърен да носи разнообразни типове крилати ракети с отдалечен обхват, в това число такива с нуклеарни бойни глави.

Е, създателят смята за най-опасния бомбардировач в Русия перспективния ракетоносец ПАК ДА, който с течение на времето ще размени по-голямата част от настоящите понастоящем Ту-22М, Ту-95 и Ту-160 в аерокосмическите сили.

ПАК ДА е планиран по схемата на „ летящото крило “, употребявайки стелт технологии и ще стане първият изцяло нов бомбардировач, основан в Русия в постсъветския интервал. Разгръщането на прототипа е планувано за 2021-2022 година.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР