Повечето от реакциите и прогнозите на щаба бяха погрешни, затова

...
Повечето от реакциите и прогнозите на щаба бяха погрешни, затова
Коментари Харесай

Лекар посочи грешките на националния оперативен щаб и порица самохвалството им

Повечето от реакциите и прогнозите на щаба бяха неправилни , по тази причина самохвалството в този случай е несвоевременно ”. Това сподели пред БНР доктор Стойчо Кацаров - ръководител на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето, някогашен зам.-министър на опазването на здравето.
Коментарът му беше по отношение на оповестеното преустановяване на ежедневните брифинги на Националния действен щаб и декларираното от премиера Бойко Борисов: " Справихме се прелестно в една доста тежка болест и пандемия ".
Д-р Кацаров напомни
" Отмяната на брифингите на НОЩ и анулацията на изключителните ограничения идва на фона на 25 новозаразени, а оповестяването на изключителното състояние на 13-и март беше при 10 нови инфектирани ", разяснява още той.
По думите му и до момента липсва оценка на епидемиологичната конюнктура в страната.
" ". Според него това демонстрира нуждата от промяна и смяна в здравните институции и изобщо в здравната система.
По думите на специалиста медицинските центрове и ДКЦ са с доста ниски доходи, тъй като не са имали работа по време на изключителното състояние, даже лекари се е налагало да излизат в отпуска.
" Този проблем би трябвало да се свърже с последствията от него, тъй като неналичието на прегледи и проучвания ще се отрази отрицателно на хората с други болести. Когато оценяваме дейностите против ковид, не би трябвало да забравяме, че което може да има неприятни последствия за тях в бъдеще, от позиция на тяхното здраве ".
Той предвижда увеличение на прегледите и хоспитализациите в идващите месеци, само че означи, че и след анулацията на изключителното състояние в страната към момента има боязън у хората да вървят в болница, с цел да не се заразят с Covid-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР