Повечето от приходите продължават да идват от производството на оловно-киселинни

...
Повечето от приходите продължават да идват от производството на оловно-киселинни
Коментари Харесай

Спадът на приходите и печалбата на "Монбат" се забавя

Повечето от приходите не престават да идват от производството на оловно-киселинни акумулаторни акумулатори

© Георги Кожухаров Още по тематиката
" Монбат " се отхвърли от договорката за завода в Тунис

Компанията се насочва към придобиване на по-малки, само че по-многобройни планове
14 окт 2018
Продажбите и облагата на " Монбат " понижават за полугодието

Увеличават се финансовите разноски, главно за лихви
2 сеп 2018
Новият бизнес на " Монбат "

Дружеството на братя Бобокови предприе огромна агресия отвън страната единствено за няколко месеца
19 окт 2017 Понижението на приходите и облагата, което производителят на стартерни акумулатори " Монбат " регистрира в средата на годината, се резервира и към края на деветмесечието, само че данните демонстрират, че спадът се забавя. Това се вижда от консолидирания доклад на групата. За първи път в резултатите си сдружението включва и приходи от новите си вложения, откакто предходната година закупи две немски компании за литиево-йонни технологии и рециклиращ цех в Италия.

Резултати

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Нетните доходи от продажби за деветте месеца се намаляват с 8% (виж таблицата), откакто в средата на годината компанията регистрира спад от 10%. Нетната облага понижава със 76% по отношение на 78% към края на юни. Традиционно на резултатите въздействат цените на оловото, което е съществена суровина за произвеждане на батерии, като образува 70% от цената на продукцията. Неблагоприятните цени на метала и забавянето с към три месеца на старта на плана в Италия бяха причина неотдавна " Монбат " да ревизира годишната си прогноза надолу.

По принцип от компанията регистрират, че най-силно е търсенето на батерии през последното тримесечие на годината. Дружеството продава продукцията си допълнително от 60 страни, като най-важни пазари са Франция (близо 15% от продажбите), Испания, Германия, Румъния, Италия и други На вътрешния пазар са 7.7% от продажбите.

Новите приходи

Макар и с леко закъснение заводът Piombifera, който е една от трите най-големи рециклиращи мощности в Италия, проработи през септември и към този момент способства за постъпленията на групата - общо 696 хиляди лева, излиза наяве от доклада. Повечето от приходите не престават да идват от производството на оловно-киселинни акумулаторни акумулатори, където продажбите даже нарастват до 298 млн. лева по отношение на 282 млн. лева за същия интервал на предходната година. Следват приходите от преработване, където се следи понижение от 230 млн. лева на 158 млн. лева Принос от 1.7 млн. лева има и производството на литиево-йонни акумулаторни акумулатори след придобиването на немските Gaia и EAS. Така общо приходите са в размер на 458 млн. лева, само че след елиминиране на междусегментни доходи действителният резултат е 209 млн. лева

Наскоро " Монбат " се отхвърли от третата договорка, която приготвяше от предходната година - покупката на тунизийската Assad, откакто дефинира придобиването на рисково. Вместо това компанията разгласи, че ще се насочи към по-малки, само че повече на брой планове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР