Повечето от пострадалите земеделски стопани в община Сливо поле нямат

...
Повечето от пострадалите земеделски стопани в община Сливо поле нямат
Коментари Харесай

Трагедията в Сливо поле е пълна! Пострадалите земеделци нямат застраховки

Повечето от потърпевшите аграрни стопани в община Сливо поле нямат застраховки. Сега те ще би трябвало сами да възвръщат вредите, нанесени от снощната стихия в района, съобщи БГНЕС. Унищожени са стотици декари с разнообразни култури, както и овощните и зеленчуковите градини. В общината е оповестено бедствено състояние. Местните поданици описват, че не помнят от години сходно злополучие. „ Едни огромни облаци, внезапно задуха и след задухването потегли дъжд с градушка. Имало е градушка през 2001 година, само че беше единствено градушка.

Сега градушката беше със мощен вятър. Сега всичко е изумено, събори ми се бараката, падна и коминът на къщата “, споделя Петър. Производителите на зеленчуци, чиито оранжерии са съвсем изцяло унищожени, са принудени да оборудват отначало всичко. Най-лошото е, че продукцията им таман е била подготвена за бране, само че в този момент към този момент е смачкана от бурята. Ще би трябвало отначало да влагат хиляди левове, а годината е изгубена.

В шестте обитаеми места от общината, които са без ток от нощес, работят екипи на „ Енерго про “. Те режат дърветата, които са скъсали жиците, с цел да възстановят електропроводите. Очаква се до края на деня обстановката в общината да се възстановява.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР