Повечето от нашите моряци от кораба Царевна” пристигнаха на родна

...
Повечето от нашите моряци от кораба Царевна” пристигнаха на родна
Коментари Харесай

Моряците от Царевна са на родна земя, посрещна ги премиерът ВИДЕО

Повечето от нашите моряци от кораба " Царевна” дойдоха на родна земя. Те бяха прибрани с държавния аероплан. Машината кацна на Лещите Варна

14 български жители и един жител на Украйна, ученик на българското военноморско учебно заведение, бяха евакуирани от пристанището на Мариупол.

Петима от моряците останаха на борда на кораба по лично предпочитание, в това число капитанът. Трима от тях са български жители, а двама - украински.



На летището във Варна министър председателят Кирил Петков посрещна моряците и изясни, че капитанът остава на борда, до момента в който самият транспортен съд може да излезе.

" Искам да благодаря на всички, които участваха в координацията – Министерство на външните работи, всички институции, които бях част от тази задача. Сега фокусът ни е към другия транспортен съд – този в Черноморск”, съобщи министър председателят Кирил Петков.

Външният министър Теодора Генчовска увери, че страната е в непрекъсната връзка с капитана на " Царевна” още през цялото време на рецесията. Тя е безапелационна, че интервенцията по евакуацията е проведена напълно от държавното управление.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР