Повечето от нас вероятно са минали през няколко фази на

...
Повечето от нас вероятно са минали през няколко фази на
Коментари Харесай

Хибернацията настъпи - никой не знае докога коронавирусът ще властва по света

Повечето от нас евентуално са минали през няколко етапи на разбиране на ковид. Те доста наподобяват на модела на психиатърката Елизабет Кюблер-Рос, разпространявани от великия мюзикъл " Ах, този джаз ". Фазите включват: отказване, яд, договаряне, меланхолия и приемане.  И в този момент, според от страната, в която живеете, степените на изолацията и личните настройки, се движим някъде от 1 до 4 - в случай че към този момент сте в " меланхолия ", значи малко остана да се избута и до приемането. Но в случай че още сте на равнище " отказване ", нещата не са добре. 
А приемането към този момент наподобява неотложно. Световната здравна организация през вчерашния ден заяви, че е обезпокоена за повишаването на случаите по света, тъй като те скоро ще бъдат 1 милион. Министерски съвет желае да удължи изключителното състояние до 13 май. Съединени американски щати занапред ще рапортуват тежки геометрични прогресии, a жертвите във Англия, която също закъсня значително с ограниченията, стартират да удрят върхове. На всичкото от горната страна няколко значими организации оповестиха и последващо терзание: че изолацията може да стартира да основава и проблеми с доставките на храни по целия свят. Ситуацията особено с храните у нас - вижте тук.
Пълният най-малко на блокадата ще е 2 месеца - толкоз продължи в Китай. Само че забележете две прекомерно неприятни разлики: 1) там изключителното състояние беше просто военно състояние с още по-строги ограничения от европейските и 2) там съвсем не се позволиха тези закъснения, които позволиха Европа и Америка. Ако би трябвало тези две разлики да водят до избран извод, ето го - двата месеца карантина в Китай по всяка възможност ще са три за страни като България и 4-5 за страни като Съединени американски щати, които в най-късен стадий започнаха да постановат ограничения. И това е общо взето оптимистичен вид. 
Всичко това значи следното: влизане в дълбока хибернация. Тази хибернация няма да има толкоз общо с миналите към този момент малко повече от две седмици, в които в случай че не нещо друго, то адреналинът от ставащото, ползата, въпреки и предизвикан от боязън, ненапълно подсигуряваха някакво наличие на духа, което идва от първичния етап на мотивация, изпитан от всеки в затруднено състояние. Идните 2 месеца обаче ще се трансфорат в друго - маратон, извънредно дълго и потискащо упражнение по устойчивост, което включва в множеството случаи по-ниски приходи, по-висок стрес, по-тежка досада от живота сред четири стени. За това няма да оказват помощ и осведомителните потоци, чиито брой жертви и инфектирани, които изглеждаха едва притеснително първоначално, ще стартират да сбъдват нарастванията си, от дълго време предсказани от статистическите модели, които досега работят безотказно. Но задачата им не е да подтиснат, а да дадат изясненост за шествието на вируса. 
Казваме всичко това не, с цел да прибавяме черни краски към обстановка, а заради нуждата за приемане на неизбежното: времето от 13 март до през днешния ден бе единствено първата права от дълго тичане, за което доста малко са готови, само че ще би трябвало да се оправят. Нещата са като в " Изкуплението Шоушенк " - от пандиза на изолацията ще се излиза постепенно, методично и със мощен темперамент. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР