Повечето от нас свързват името Gillette със самобръсначки и бръснарски

...
Повечето от нас свързват името Gillette със самобръсначки и бръснарски
Коментари Харесай

Неизвестно за известните: Изобретателят с куп открития Жилет забогатява едва с първата в света еднократна самобръсначка

Повечето от нас свързват името Gillette със самобръсначки и бръснарски ножчета. Малцина обаче знаят, че тази марка първа вкарва модела на еднократна приложимост при продуктите за персонална хигиена и то, точно при самобръсначките. А това наподобява неуместна концепция за потребителите при започване на ХХ век. Кинг Кемп Жилет, създателят на компанията, която носи неговото име, потвърди, че огромните пари могат да се вършат от дребни битови предмети –  евтини, само че употребявани всеки ден.
Изобретатели и пътувания
Кинг е роден през 1855 година в град Фон дю Лак, щата Уисконсин. Баща му има дребен магазин за продажба на строителни материали. Той обича да изобретява разнообразни неща и усъвършенства всичко, до което може да се допре. Но през 1871 година в магазина избухва пожар. След това злополучие бащата на Кинг взема решение да напусне родния си град и да се реалокира със фамилията си в Ню Йорк. Когато Жилет-младши навършва 16 години, той е нает като търговски сътрудник в компания, която, сходно на татко му в миналото, се занимава с продажба на строителни материали.

Кинг Жилет пътува из Америка в продължение на доста години, като се посвещава на тази работа и натрупва богат търговски опит. Това в действителност доста му оказва помощ в бъдещата работа. Но дейостта в комерсиалния бранш не пречи на Кинг да демонстрира и гения си на откривател, който наследява от татко си. Той прави автентичен механизъм на бутало, муфа за кран за вода, няколко типа електрически проводници и израбтва клапани от мека гума. Жилет-младши патентова всичките си изобретения, само че това не му носи доста пари. Кинг обаче непрекъснато търси нещо, което да революционизира пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР