Повечето от нас са преживяли поне една ушна инфекция в

...
Повечето от нас са преживяли поне една ушна инфекция в
Коментари Харесай

EarHealth - приложението, което диагностицира ушни инфекции

Повечето от нас са претърпяли най-малко една ушна зараза в първите си три години на този свят, а визитите при УНГ експертите за мнозина са измежду най-неприятните мемоари от детството.

С развиването на технологиите обаче сходни визити в профилирани кабинети ще станат все по-голяма необичайност, защото смарт телефоните ни скоро ще служат като изцяло законни диагностици.

Учени от университета във Вашингтон са създали първото по рода си мобилно приложение на име EarHealth, което съумява да разпознае инфекции в ушите с 85% старание.

Технологията е основана на голям брой клинични проучвания, които са разрешили на учените да основат логаритъм за идентифициране на съществуването на инфекциозен развой зад тъпанчето.

EarHealth употребява представителите и микрофона в смарт телефона ни, и дребна хартиена фуния, с цел да сложи диагноза.
 Снимка 423635

Фунията се инсталира в долната част на смарт телефона, а представителите изпращат специфични звуци до тъпанчето, наподобяващи птича ария.

Посредством микрофона на смарт телефона, приложението регистрира по какъв метод звуците проникват в тъпанчето и се връщат назад към устройството, и по този начин преценя дали зад тъпанчето има течност, която служи като сигнал за инфектиране.

Не се оповестява по кое време EarHealth ще се появи в Гугъл Play и App Store, само че положителната вест е, че ще бъде налично и за Android, и за iOS.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР