Повечето от нас са израснали с това ястие, онези, които

...
Повечето от нас са израснали с това ястие, онези, които
Коментари Харесай

Бабините пълнени сухи чушки с ориз и кайма в гювеч

Повечето от нас са израснали с това ядене, тези, които не са, би трябвало да се срещнат с пълнените чушки с кайма и ориз на баба неотложно - това е манджа, която има място във всеки кулинарен бележник

Необходими Продукти

● кайма - 250 г примес
● лук - 2 бр.
● праз - 1/2 филиз
● ориз - 1 ч.ч.
● червен пипер - 1 с.л.
● мащерка
● сол
● черен пипер
● сухи чушки - 9 - 10 бр.

за заливката


● яйца - 2 бр.
● брашно - 2 с.л.
● кисело мляко - 400 г
● сол
● магданоз - връзка

Начин на подготвяне

Нарежете лука и праза на дребно. Задушете го в малко лой. Сложете каймата, солта черния пипер и мащерката. Пържете, до момента в който промени цвета си.

Добавете ориза, а след няколко минути и аления пипер. Запържете за няколко минути и налейте една чаена чаша вода. Изчакайте леко да поеме водата и изключете.

В тенджера налейте вода и я сложете на котлона да заври. Изключете, махнете от котлона и сложете сухите чушки, които авансово сте изчистили от семките. Оставете ги вътре, до момента в който омекнат. Извадете и изцедете.

Напълнете чушките с плънката и подредете в гювеч. Налейте вода или може да употребявате водата от чушките, който накиснахте.

Сложете на котлона и изчакайте да заври. Щом заври изключете и затворете с капака. Сложете във фурна на 160- 170 градуса и печете към 2- 3 часа.

Направете заливката, като сложите в суха тенджера брашното. Запечете го, до момента в който промени цвета си. В купа смесете киселото мляко и яйцата. Разбъркайте с тел.

Извадете чушките и благодарение на лъжица или черпак наливайте на дребни количества в купата с яйцата, като бъркате непрекъснато, а по-късно смесите с брашното в тенджерата.

Оставете да заври без да спирате да бъркате. Изключете и излейте соса при чушките.

Върнете във фурната, изчакайте още веднъж да заври, изключете и извадете. Сервирайте вашите пълнени чушки, поръсени с свеж магданоз, до момента в който са топли.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР