Повечето от нас непрекъснато търсят начин да притъпят глада, за

...
Повечето от нас непрекъснато търсят начин да притъпят глада, за
Коментари Харесай

Как да победите тежката липса на апетит

Повечето от нас непрестанно търсят метод да притъпят глада, с цел да се вталят и да изваят фигурата си. Но при някои хора поднорменото тегло може да се окаже огромен проблем.

Липсата на вкус постоянно е признак на заболяване, по тази причина не би трябвало да се позволява нежеланието за хранене да се трансформира в трайно хранително разстройство.

Какви могат да са аргументите за липса на апетит?

Телата ни са устроени да действат вярно с помощта на храната. Когато организмът не изпитва потребност да се храни има огромна възможност да е налице някакво заболяване или друго притеснително положение.

Липса на предпочитание за хранене може да се появи и при някои душевен разстройства, каквито са анорексията, булимията. Също по този начин реакцията на организма след приложимост на някои наркотични субстанции, както и лекарства може да е обвързвана с липса на апетит.

Стресът, напрежението и нервността също са огромен фактор при този проблем. Стига да няма съществуване на тежко заболяване, останалите положения биха могли да се повлияят с малко помощ от ваша страна.

Как да увеличите апетита си?

Яжте постоянно на дребни порции

Храненето на 4-5 до 6 пъти дневно с дребни количества е добър метод да провокирате питателните си сетива и желанието за похапване. Пък и честото, само че леко похапване е много по-провокиращо сетивата, в сравнение с изобилното хранене 3 пъти дневно, изключително за хората с липса на вкус.

Добавете мента

Стръкчетата мента освежават небцето и предизвикат желанието за хранене. Това е добър метод да съживите апетита си. Дъвчете по няколко листенца мента дневно, можете да си извършите чай или пък прясно изцеден сок от мента – изборът е ваш.

Премахнете напрежението

Много хора ще си кажат, че това е невероятно, тъй като стресът е на всички места към нас всекидневно. Но в действителност ние самите сме тези, които най-добре могат да се оправят с него при съществуване на задоволително предпочитание.

Започнете да спортувате, променете метода си на живот. Дори и най-малката смяна има значение и ще се убедите в това.

Яжте обичаната си храна

Независимо дали това е храна, която сте обожавали като дете или преди да изгубите апетита си, спомнете си коя е тя и я включете още веднъж в менюто си. Храните, които са елементарни и лесни за храносмилане, са най-подходящи за събуждане на апетита.

Тренирайте

След като се поизпотите щедро, неизбежно ще усетите апетит и предпочитание за ядене. Колкото и да се е съпротивлявал мозъкът ви до момента, тялото ще стартира да желае своето след усърдна подготовка. Дори да не стане от първия път, в идващите дни няма по какъв начин да не проработи.

Пийте вода с лимон

Лимоновият сок оказва помощ за провокиране на желанието за хранене. Ако страдате от сериозна загуба на вкус, пийвайте по 2-3 глътки от водата с лимонен сок през целия ден. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР