Повечето от нас изскачат от леглата си в момента в

...
Повечето от нас изскачат от леглата си в момента в
Коментари Харесай

5 лесни техники за щастие

Повечето от нас изскачат от леглата си сега в който се разсънят заран и незабавно се впускат в ежедневните задания. Стартирайки по този метод деня си, ние неумишлено стресираме и мозъка и тялото си, написа obekti.bg, базирайки се на Gnezdoto.
Бих желала да ви показва 5 доста лесни за осъществяване техники, които ще ви заредят с доста положителна сила. Можете да ги изпълнявате всяка заран и доста скоро по-късно ще откриете, че повишавате равнището на работоспособността си и постигате доста повече триумфи в начинанията си.
1. Направете 5 дълбоки вдишвания и издишвания
Дишането е това, което ни поддържа живи. Ако спрем да дишаме, животът завършва. Освен това в дишането е скрита и доста по-голяма мощ, която ни разрешава да овладеем вътрешните си сили. Неслучайно медитацията е един от най-ефективните способи за освобождение от напрежението. Твърде постоянно обаче, ние използваме главно повърхностното си дишане, което поддържа живота ни, само че няма силата да го направи по-добър и съзнателен. Затова пробвайте да извършите няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Трябва да почувствате по какъв начин напрежението и напрежението изчезват. Ако желаете да подобрите дишането си е добре да си вземете етерично масло от евкалипт и да го държите наоколо до леглото. По този метод ще започнете деня си освежени.
2. Поискайте си амнистия за грешките, които сте позволили предходния ден
Едва ли има човек, който счита себе си за непогрешим. Всички вършим неточности – дейности или реакции, за които по-късно съжаляваме, тъй като знаем, че е било по-добре да не ги вършим. Прошката оказва помощ да се оправим с всичко това. Благодарение на нея ние се освобождаваме от аргументите за нашето страдалчество. Признанието за позволените неточности не може да промени предишното, само че може да сътвори едно ново и по-добро настояще. Вгледайте се вътре в себе си, намерете сенките, осъзнайте тяхната преходна природа и ги премахнете от живота си.
3. Изразявайте признателност
Всеки нов ден би трябвало да сме признателни за това, че сме живи. Трябва да сме признателни и за всичките си земни прекарвания, даже и на пръв взор някои от тях да ни наподобяват като отрицателни за нас. Винаги съществува нещо за което да сме признателни, просто би трябвало да погледнем към нас и вътре в нас.
Чрез изразяването на признателност ние усещаме едно самодоволство и благополучие от това, което имаме. Не се тревожете за нещата, които нямате, тъй като това ще ви докара единствено до отчаяние и премеждия. Дори и във вашите очи животът ви да не е съвършен, то когато и да е можете да спрете и да се замислите за нещата, които имате и цените в него. Сменете призмата и мислете единствено за това, което ви радва, което ви доставя наслаждение - мислете за прелестните връзки, които сте основали.
Ако въпреки всичко изпитвате компликация да намерите нещо, за което да сте признателни, се върнете към главните неща. Кажете си: „ Благодарен съм на глътката въздух, която ми дава живот ". Кажете го и го почувствайте. Няма значение по какъв начин изразявате признателност, стига желанията ви да са съзнателни.
4. Усмихвайте се даже без причина
Усмивката е едно от най-хубавите неща, които можем да създадем рано заран. Няма по какъв начин да се усещаме ядосани, когато се усмихваме. Създайте си табиет всеки ден, поглеждайки се заран пред огледалото, да се усмихвате в границите на няколко минути. Това упражнение ще ви зарежда с доста позитивна сила за начало на новия ден.
Когато се усмихваме ние отключваме хормоните на щастието - серотонин и ендорфин. Те заливат мозъка и бързо отстраняват меланхолията. Усмивките потвърдено понижават напрежението и кръвното налягане. Освен това покачват имунитета, което е още една причина да се усмихвате, откакто се разсъните. Затова не се колебайте даже и без причина се усмихвайте и ще почувствате облекчение.
5. Подредете мислите си и определете задачите си за деня
Погледнете на мислите си като че ли те са вълшебен заклинания, които се проектират в действителния свят с помощта на съзнанието ви. Мислите оформят действителността, която ние персонално претърпяваме. Ако си мислим целеустремено за нещо, обвързвано със съзнанието или някаква житейска обстановка, ние го караме да се случи.
Ако желаеме да бъдем щастливи, вършим неща, които са ни носили благополучие преди или неща, които усещаме, че ще ни създадат щастливи. Ако желаеме да се измъкнем от физическа или прочувствено нездравословна среда, вършим проекти по какъв начин да се преместим някъде другаде. Без тази първична сила за напредване на нещата в нова посока, обстановката няма да се промени, както ни се желае.
Повечето от нас стават за работа едновременно. Това нормално води до мисли, свързани със самото ставане, обличане и подготовка за потегляне. Преди да създадем всичко това, би трябвало да си кажем на глас или да запишем на лист какво имаме намерение да свършим денем и какви цели си слагаме. Това може да бъде нещо съответно като „ би трябвало да свърша това и това, да отида там и там " или нещо по-общо, като „ да се опитам да не споделям мъчителни неща на хората, с които се срещам денем ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР