Повечето от нас използват лакочистителите по предназначение - а именно

...
Повечето от нас използват лакочистителите по предназначение - а именно
Коментари Харесай

Ето за какво да използвате лакочистителя в домакинството

Повечето от нас употребяват лакочистителите по предопределение - а точно да отстранен лакът от ноктите си и да ги почистят. Но може би не се замислят, че лакочистителят има невероятни приложения, които усъвършенстват външният тип на мебели и повърхности. Сега е време да разкрием защо може да го употребявате.

1. Премахване на драсканици по кожата

Децата обичат да си рисуват по ръцете или краката си. Най-често го вършат с писалка или флумастер. Но неведнъж мастилото или маркерът мъчно се отмива с вода и сапун и за това би трябвало много настойчиво триене. Може би не сте се сетили, че лакочистителят прави идеална работа и може да почисти изцяло кожата от надрасквания и петна.

2. Почиства ваната и сифоните

Край на досадното триене. Просто вземете малко лакочистител и минете с него проблематичните повърхности. Изчакайте да подейства и натъркайте с чиста забрадка от горната страна. Всичко ще заблести до съвършена непорочност.

3. Премахва лепило по кожата и отлепя пръстите

Често пъти лепилата са много мощни и ние съумяваме да се намацаме с тях. Не е необичайност да ни се залепят пръстите на ръката. Когато това нещо се случи, решението е доста елементарно. Намерете ацетон или лакочистител, полейте мястото, където е проблематично и изчакайте половин час да подейства. Когато течността попие, измийте го със сапун и топла вода.

4. Подобрява външния тип на медните съдове

Ако имате вкъщи олющени и захабени антики, вие можете да ги обновите благодарение на лакочистителя. За задачата намерете меко парцалче, потопете го в лакочистителя, прибавете малко хладка вода и минете по олющената зона.

5. Почиства преносимия компютър

Лаптопите неведнъж се замърсяват, тъй като ги местим на всички места и неведнъж ги пипаме с мръсни ръце. Мръсотията се натрупва и в един миг стартира да нервира. Затова в случай че имате специфична кърпичка за разчистване, няма да сбъркате, в случай че сложите върху нея малко лакочистител и минете по изцапаната повърхнина. След минути преносимият компютър ще бъде като нов.

6. Почиства петната върху порцелана

Случва се някой сос да нацапа порцелановата повърхнина. Ако държите на красивата си чаша или паница, можете да я почистите благодарение на измокрен парцал с ацетон. Натискайте с нея петното и то ще изчезне за негативно време.

7. Дезинфекция на самобръсначките

По самобръсначките остават много неприятни бактерии и микроби. Не е задоволително единствено да я изплакнете с вода и сапун. Най-добре е преди измиването й да я накисвате в ацетон, като по тази метод можете да й удължите живота на бръснене.

8. Премахва петната от багра по облеклата

Когато видите, че ризата е с петна от багра, първата ви мисъл е да я изхвърлите. Вие сте уверени, че тя не става за нищо. Същото се случва и с някой обичан ваш панталон. Не се отчайвайте, а пробвайте да премахнете петната с лакочистител. Ползвайте памук, пропит с ацетон и минете деликатно петното от багра, до момента в който то изчезне. Но не прекалявайте с течността, с цел да не съсипете плата.

9. Полиране на обувки

Често пъти по обувките остават драскотини и белези. За да станат още веднъж хубави и лъснати, можете да ползвате клечки за уши, натопени в лакочистител, с които да намажете нечистите места. След това е добре да минете и с багра за обувки. Ефектът е изумителен и обувките още веднъж ще са като преди малко купени от магазина.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР