Повечето от нас гледат на алкохола като на незаменим атрибут

...
Повечето от нас гледат на алкохола като на незаменим атрибут
Коментари Харесай

Алкохол за милиони: Тези 7 напитки могат да си ги позволят една шепа хора!

Повечето от нас гледат на алкохола като на незаместим признак на празника и положителното въодушевление. Някои алкохолни питиета обаче костват толкоз доста пари, че заслужават по-сериозно отношение.

Има алкохолни питиета, толкоз скъпи, че е по-лесно да си купите кола или даже апартамент, в сравнение с да ги опитате. Често тези питиета принадлежат на доста заможни хора, които ги третират по напълно друг метод от елементарните хора.

По-долу ще разкажем за 7-те най-скъпи алкохолни питиета в света.

7. Château d "Yquem 1811 година

Скъпото вино се сервира в най-луксозните заведения за хранене. Богатите хора са подготвени да похарчат доста пари за това, с цел да впечатлят приятелите или сътрудниците си.

И по този начин, бутилка вино от Château d'Yquem от 1811 година ще коства $130 000. Това сладко вино е основано по време на Наполеоновите войни. Смята се за най-скъпото вино в света.

6. Коняк Croizet 1858

Този коняк е друга именита напитка, която загатва, че историята на напитката е толкоз значима, колкото и нейният усет. Конякът е изработен от една единствена годишна продукция грозде от 1858 година.

Това бренди е високо ценено от специалисти и колекционери по целия свят. Бутилка от този коняк коства 150 000 $.

5. Armand de Brignac Midas

Шампанско Armand de Brignac Midas е стойност 215 000 $ за бутилка и се прави по секретна рецепта. Освен това високата цена се дължи и на обстоятелството, че напитката се продава в голяма златна бутилка. Това е най-скъпото шампанско в света.

4. Dalmore 62

Шотландското уиски е известно в целия свят, а Dalmore 62 не прави изключение. Уискито от тази годишна продукция коства 250 000 $ на бутилка. В света има единствено 12 от бутилки от серията и по този метод купувачът получава една от най-ексклузивните питиета в света.

3. Diva Vodka

Ако напитката се назовава "Diva ", тогава би било необичайно да се получи нещо всекидневно. В този случай обаче купувачите не са разочаровани. Цената на една бутилка е 1 000 000 $.

2. Коняк Henri IV Dudognon Heritage Cognac

Бутилка от това бренди наподобява по този начин, като че ли преди малко е извадена от средновековната маза на кралския палат. Конякът Henri IV Dudognon Heritage Cognac е синоним на триумфа. Много малко хора могат да си разрешат да опитат тази напитка. Цената на една бутилка е 2 000 000 $.

1.Tequila Ley.925

Мнозина отнасят текилата като напитка, която може да се пие, до момента в който лежите на плажа някъде на океана. Затова те с изненада биха научли, че точно текилата се е трансформирала в най-скъпата алкохолна напитка в света.

Самата изключителна бутилка с 6000 диаманта също прибавя стойност на напитката. Като цяло бутилка текила коства Щатски долар 3 500 000.

Досега никой не е решил да купи Tequila Ley.925 поради високата й цена. Но купувачът безспорно ще получи за парите си най-ексклузивната и необикновена напитка в света.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР