Повечето от младите шофьори у нас не знаят как се

...
Повечето от младите шофьори у нас не знаят как се
Коментари Харесай

Подготвени ли са младите шофьори за критични ситуации?

Повечето от младите водачи у нас не знаят по какъв начин се реагира в сериозна обстановка на пътя. В образованието им въобще не е планувана процедура за шофиране при хлъзгав път. Критичните обстановки на пътя за множеството от тях са единствено на доктрина и в листовките на ДАИ. Това счита Владимир Василев, притежател на една от най-големите школи у нас.
На колите в неговата школа образователните коли се инсталират специфични съоръжения, които ги трансформират... в шейна.
" Когато е квалифициран по-добре, след първото му хлъзгаво шофиране няма да го вадим от канавката ", разяснява Василев.
Този урок обаче в множеството школи не съществува. Защото се прави на полигон, а такива у нас съвсем няма.
В същото време младите водачи имат предпочитание да карат, а няма условия за консумиране на адреналина. Така опитите се придвижват по улиците.
След като вземат брошура, множеството водачи у нас завършват с уроците. Въпреки че някои от занятията, като това за шофирането в сериозна обстановка, може да избави живот.
Кои са най-честите неточности при шофиране?
" Раждаме се с неверни инстинкти ", безапелационен е Васил Жеков от Академията за безвредно шофиране „ Павел Жеков”. Той образова водачи на полигон в условия, които симулират рискови обстановки на пътя.
" Воланът – водачите го пипат повече, в сравнение с е нужно. Като загубим надзор, какво вършим ние – незабавно хващаме кормилото – ляво, дясно, ляво, дясно… Строго неразрешено! ", акцентира той. Резултатът може да е рисковият „ камшик” и 360-градусово завъртане.
Всичко това е поради внезапно подаване на газ или натискане на спирачките в завоя.
" Нека се замислим – не скачаме ли първо на спирачките? Те удължават в завой спирачния път и оказват помощ да загуби колата надзор – в завой. Няма рецепта, има единствено дозиране на газта. Тя би трябвало да се подава в верния и да се лишава в верния миг ", изяснява Жеков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР