Повечето от хотелите в курортите край Варна все още са

...
Повечето от хотелите в курортите край Варна все още са
Коментари Харесай

Слаб е интересът към Българското Черноморие

Повечето от хотелите в курортите край Варна към момента са затворени. А в тези, които работят, туристите са малко, най-вече българи и румънци.

Заради пандемията с COVID-19 рецесията в туризма сякаш се задълбочава. Много от туристите изчакваха с анулацията на резервациите си с вярата през лятото болестта да отшуми. Сега изрично можем да кажем, че анулираните почивки се усилват. Хотелиерите също изчакват. Някои споделят, че ще отворят през юли, други обаче са безапелационни, че това лято хотелите им ще останат затворени, с цел да не натрупат загуби.

Пусти алеи и плажове, празни хотели, затворени магазини. Така наподобява един от морските курорти край Варна.

Стела Деянова - хотелиер: Наистина е доста тъжно. И аз заран като пристигам на работа, просто комплексът е празен, просто все едно пристигам в късна есен, доста късна, преди зимата. И за 15 години не съм виждала това.

Хотелът на Стела Деянова работи с една трета от потенциала си.

Стела Деянова - хотелиер: Наистина е по-изгодно да не отвориш, тъй като няма да трупаме разноски, само че аз се надявам, че нещата ще се трансформират.

Цените ще запазят миналогодишните си равнища, безапелационни са хотелиерите. Според тях даже да има понижения няма да бъдат привлечени повече туристи.

Георги Цветков - хотелиер: Има анулация на резервации и ще има доста. Поради боязън, че може да не се осъществят пътуванията, избрани полети може да се анулират.

От сектора са обезпокоени, че полските туристи, които би трябвало да дойдат в края на месеца с рейсове, няма да дойдат, защото не са контрактувани директни коридори. За тази тревожна обстановка, турооператори от Варна предизвестиха институциите още през март.

Георги Герчев - туроператор: Тоест, стигаме до нашата остаряла истина, че няма ли превоз, няма ли транспортни коридори - директни, може би няма да има туристи.

От туристическия отрасъл са безапелационни, че сезонът ще бъде извънредно сложен и доста от хотелиерите ще работят с нулева облага и даже на загуба.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР