Повечето от големите френски летища - с изключение на двете

...
Повечето от големите френски летища - с изключение на двете
Коментари Харесай

Най-малко 14 френски летища получиха бомбени заплахи, като поне 8...

Повечето от огромните френски летища - като се изключи двете най-големи в Париж - бяха краткотрайно евакуирани в сряда, което докара до анулацията на най-малко 130 полета. Евакуацията беше съсредоточена върху дребни летища като Брест, Каркасон, Бордо и Монпелие.

 

Авиационният орган DGAC удостовери бомбените закани, без да отбелязва прецизен брой, а няколко летища разпространиха известия в обществените мрежи за евакуациите и инспекциите на силите за сигурност.

 

Френската страна, в която има голямо еврейско и мюсюлманско население, е в нараснала подготвеност след нападението на " Хамас " против Израел. Освен това предходната седмица учител беше погубен от радикализиран покровител на " Ислямска страна ".

 

" Това е съществено стеснение, само че ние не поемаме никакви опасности ", разяснява представител на летище Бордо-Мериняк, на което в сряда към този момент се организира тричасова евакуация, довела до анулацията на десетина полета.

 

В сряда транспортният министър Клеман Боне уточни в обществената мрежа X, че " плануваните подправени сигнали са рискови и неприемливи ", като добави, че нарушителите рискуват две години затвор и санкция от 30 000 евро. През последните дни закани получиха и музеят " Лувър " и Версайският замък, което докара до краткотрайното им затваряне.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР