Повечето мюсюлмански мигранти в рамките на Европейския съюз имат силна

...
Повечето мюсюлмански мигранти в рамките на Европейския съюз имат силна
Коментари Харесай

Доклад на ЕС: Мюсюлманските мигранти вярват в Европа и я смятат за свой дом


Повечето мюсюлмански мигранти в границите на Европейския съюз имат мощна връзка с европейската общественост, имат вяра в демократичните институции и одобряват Европа като собствен нов дом, макар съществуването на дискриминация на расова основа. Това се показва в отчета на Агенция на Европейския съюз за главните права.

Изследването е извършено през 2016 година и обгръща мнението на повече от 10 000 мюсюлмански мигранти и техните деца, които са непрекъснати и работещи жители на Европейски Съюз повече от една година и не са част от бежанската рецесия на Стария континент. Агенцията изследва в детайли възприятието за принадлежност на чужденците към Европейски Съюз, казуса с дискриминирането и познаването на главните права.

Експертите поискали респондентите да оценят в от 1 до 5 точки изискванията си на живот и принадлежност към Европа. По този метод болшинството отбелязало сред 4 и 5 точки при приблизително 4,1 за жителите Европейски Съюз. Според получените данни,76% от мюсюлманите имат вяра, че са тясно свързани с тяхната страна на престояване. Най-ниски резултати са регистрирани в Австрия, Холандия и Италия - в тези страни междинната оценка е била 3,5.

"Данните от нашето проучване демонстрират, че всички изказвания, че мюсюлманите не са включени в нашето общество, са абсурдни", съобщи шефът на организацията Майкъл О'Флаери.

Докладът обобщава и позитивните резултати от интеграцията на мюсюлманските мигранти в европейското общество. На първо място, те имат вяра в правоприлагането и правораздаването. Въпреки това 42% от респондентите означават, че им се постанова да се сблсъскват с полицейски инспекции.

"Установихме, че тяхното доверие в демократичните институции е доста по-високо от това на множеството други представители на нашето общество", добави О'Флаерти.

Експертите показват, че африканските мигранти, заради обичайните си облекла или цвят на кожата, са по-склонни да се изправят против подбив или дискриминация, което понижава опцията им да намерят работа.

"Отчуждаването на цели групи от популацията основава избрана опасност, която може да има рискови последици", предизвестява организацията. В тази връзка тя прикани страните от Европейски Съюз да разработят законови ограничения за унищожаване на дискриминирането и възстановяване на работата с мюсюлманските диаспори и образованието на тези групи от обществото.

От там изясняват неприятното показване на Австрия с това, че отрицателното отношение на австрийците към мюсюлманите постоянно е подбудено от публичната полемика по тематиката за миграцията.

Агенцията на Европейски Съюз за главните права бе основана през 2007 година във Виена. Този съвещателен орган следи за спазването на правата на индивида, на използването на правото на европейската общественост и осведоми жителите на Европейски Съюз за техните права. Изследванията и мненията на организацията имат целесъобразен темперамент. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР