Повечето мъже превъзхождат жените умствено, заяви главата на патриаршеската комисия

...
Повечето мъже превъзхождат жените умствено, заяви главата на патриаршеската комисия
Коментари Харесай

Руската православна църква: Мъжете превъзхождат жените по ум

Повечето мъже превъзхождат дамите умствено, съобщи главата на патриаршеската комисия по въпросите на фамилията, майчинството и закрилата на децата към съветската православна черква протоиерей Дмитрий Смирнов.

" Жените са по-слаби умствено. Разбира се, има там и някакви си Марии Кюри, само че това е необичайност ", изяснява Смирнов в ефира на радио " Радонеж ", като го цитира и " Интерфакс ".

Началникът на комисията по фамилните въпроси въпреки всичко отбелязва, че дамите са по-търпеливи и в тях има повече обич.

" Не сравнявайте грижата, която дамата дава на децата с това, което мъжът носи у дома. Зад работата на всички дами има героизъм (...) тъкмо това, което Господ чака от всеки човек - първо, от мъжете, естествено, само че те се отдръпват, ”обясни Смирнов.

Че дамите са по-търпеливи той илюстрира с образец от енорийския си живот. Той описа за фамилна двойка, пристигнала в църквата. Жената обяснила на мъжа си " толкоз ме боли мене ", а той отвърнал: " не може да го изрече с думи ". " Стои като монумент..., мига с очи и нищо не можа да каже ", споделил Смирнов.

По отношение на умствените качества на мъжа заместник-председателят на синодалния отдел Вахтанг Кипшидзе означи, че това е чисто персонално мнение на Смирнов и че съветската православна черква не си слага за задача да съпоставя представителите на двата пола.

Междувременно прот. Всеволод Чаплин предложи феминистите да употребяват думите на свещеника, извадени от подтекста.

„ Първо, съветската православна черква не си слага за задача да дефинира кой е по-умен - дамите или мъжете. Ние преглеждаме и тези, и другите като неповторими божествени творения, които - всеки по собствен метод - вършат своя неповторим принос за развиването на обществото ”, сподели Чаплин пред РИА " Новости ".

Кипшидзе допуска, че свещеникът Дмитрий Смирнов реагира с изказването си на наклонността за " безусловно равнене на половете и изтриване на разликата сред мъж и жена ".

Ако обществото не изтрие тази " разлика ", то съгласно Кипшидзе тя ще може да даде благоприятни условия за креативно развиване както за мъжете, по този начин и за дамите, а също по този начин ще им разреши да " имат принос във вселената в сходство със своите качества ".

" Изглежда, че общоприетите критерии за установяване на това кой е по-умен и кой е по-глупав не съществуват ", сподели заместник-председателят на синодалния отдел в диалог с ТАСС. Той добави, че " мъжът и дамата са неповторими и всеки от половете носи специфични гении от Бога. "

" По-скоро той приказва за специфичната харизма на дамите, която е обвързвана със фамилния и нравствен героизъм, когато дамите водят съпрузите си в храма и са доста по-грамотни в религиозно отношение от мъжете ", уточни Чаплин.

Що се отнася до „ равнището на разузнаването “, той означи, че дамите постоянно са по-умни от мъжете.

„ Трудно е да се каже, че дамите са по-глупави от мъжете. Често - по-умни. Друго нещо е, че дамите по своя темперамент са ориентирани не към световните достижения, а към брак, да поддъжат фамилията, да раждат и гледат деца ". И по тази причина почитайте дамите и ги хвалете ", споделя събеседникът на организацията. Има " естествена разлика " сред представителите на двата пола, " даже в случай че феминистите настояват противоположното. "

Жените биха желали да насочат силата си към кариерно развиване, постоянно безсмислено, печелене на пари, публично внимание, а по-късно, с придвижване на възрастта и намаляване на страстите, не са в положение да имат деца. Ето за какво не е правилно, че дамите имат слаб разум, споделя Всеволод Чаплин.

Междувременно Държавната Дума счита, че изказването на протоиерей Дмитрий Смирнов наскърбява съветските дами. Това съобщи в диалог с радиостанция " Москва приказва " заместник-председател на комисията по просвета на Държавната Дума Елена Драпеко.

" Мисля, че той без разум е споделил това. Най-вероятно, той ще би трябвало да се извини във всеки случай пред нашите дами, които работят на висши управителни постове, ”, сподели тя, отбелязвайки, че тези дами са „ не по-лоши от мъжете ”, които си правят работата.

В края на юни представител на съветската православна черква съобщи, че злоупотребата с интернет и други технологии отдалечава индивида от църквата и от бога. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР