Повечето любители на животните обичат и растенията и изобщо всичко,

...
Повечето любители на животните обичат и растенията и изобщо всичко,
Коментари Харесай

Писаната ви постоянно рие в саксиите? План за действие

Повечето фенове на животните обичат и растенията и въобще всичко, което е основала природата. Но я си представете, че в случай че сте точно подобен човек и сте решили да си вземете за домакински любим котка, която настойчиво рови във всичките Ви саксии. Ако ставаше въпрос единствено за една саксия и единствено за една купчинка разпиляна пръст, евентуално не бихте се тормозили изключително. Но в случай, че имате над 10 саксии и всекидневно Ви се постанова да чистите пакостите на мъркащия Ви любим, ситуацията към този момент напълно не е розово.

Естествено, преди да обвинявате котката за пакостите, които е направила, би трябвало да помислите дали повода не е във Вас. Защото най-често котките ровят в саксиите не от любознание или тъй като извършват някакъв специфичен котешки обред, а тъй като са открили, че котешката им тоалетна е мръсна. Именно в този случай, като собственик на котката виновността за нейното държания е напълно Ваша. Животинчето просто търси с какво да замести своята тоалетна. И естествено саксиите, цялостни с пръст, са най-подходящото и разумно решение за тази цел.

Ако обаче котешката тоалетна е прилежно изчистена, а котката продължава да ровичка по саксиите, най-хубавият вид да я откажете от нейните дейности е да пробвате познатият номер с навития на руло вестник. Казано в резюме - пернете я сега, в който я видите в саксията Ви. Може да се наложи да повторите или даже потретите тази процедура, до момента в който тя не да даде мечтаният резултат.

Но от време на време и това не се получава, изключително в случай че котката е с по-инатлив темперамент. А за жалост множеството котки са такива.

 Котешка тоалетна

В такива случаи отново не се отчайвайте. Явно с пердах нищо не се реализира и ще би трябвало да методите по различен метод. Да деянията и Вие дебелоглав. Можете да вземем за пример да поръсите пръстта в саксиите с пикантен пипер. Той няма да повлияе на растежа на растенията Ви, само че когато котката стартира да ближе лапичките си след следващото ровене в саксията, несъмнено ще си вземе поука.

Друг вид е да набучите дървени шишове в пръстта, тъй че ровенето да е невероятно, или да подредите към растенията огромни и красиви камъни. И в случай че всичко, казано дотук, не Ви е помогнало, най-добре се обърнете към ветеринар, който да Ви предложи подобаващи препарати, предопределени с аромата си да отблъскват котките. Отново спечелилият ще сте Вие.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР