Повечето купувачи не подозират, че добре изработени ментета също могат

...
Повечето купувачи не подозират, че добре изработени ментета също могат
Коментари Харесай

7 лесни начина как да разберем дали парфюмът ни е оригинален!

Повечето купувачи не подозират, че добре направени ментета също могат да бъдат открити и в огромните бюти магазини.

Купуването на подправен парфюм освен може да ви накара да се почувствате прецекани, само че също по този начин да навреди на здравето ви. Има 7 трикчета, с които елементарно може да разпознаете дали един парфюм е автентичен или не.

1. Целофанената опаковка

На първо място проверете подробно целофанената опаковка към кутията, в която стои парфюмът. Тя би трябвало да е добре опъната, чиста и точно залепена. Целофанът на истинския парфюм е доста тъничък и е прегънат съвършено, с цел да може компактно да прилепне по кутията. Неправилно опакованата кутия, въпреки това, е сигурен знак за подправен парфюм.

2. Баркодът

Задължително сравнете баркода, който е отпечатан върху опаковката, с този на страната-производител. Ако парфюмът е френски, надлежно би трябвало да е опакован във Франция, а не в Китай или Индия. За разлика от облеклата, които се шият във фабриките в Китай, Турция или Индия, парфюмът се опакова в онази страна, в която се създава.

Баркодовете на страните-производители, които могат да ви потрябват при закупуването на обичания парфюм:

• 00-09 Канада, Съединени американски щати
• 30-37 Франция
• 50 Англия
• 80-83 Италия
• 84 Испания
• 400-440 Германия

3. Серийният номер

Серийният номер би трябвало да бъде посочен на дъното на бутилката до надписа,,Eau de toilette, 50 ml “ и да не е залепен. А също по този начин би трябвало да съответствува с номера на дъното на кутията.

4. Картонената опаковка 

 box of ties

Истинската опаковка е направена от първокачествен картон и е направена по този начин, че да защищити шишенцето от щета. Затова в кутията има специфична структура, която държи парфюма. Производителите на ментетата постоянно пестят от тези елементи.

5. Made in…

Производителите на парфюми постоянно печатат надписа „ Made in France “, „ Made in Italy “ и други върху картонената опаковка. На опаковката на подправените парфюми вместо този надпис ще написа нещо от рода „ Paris-Milan-London “.

6. Датата на произвеждане и съставът

Производителят на истинските парфюми постоянно печатат върху опаковката датата на произвеждане и съставът на парфюма.

7. Цената 

Качествените маркови парфюми костват скъпо. И, в случай че знаете, да вземем за пример, цената на обичания ви мирис, тогава би трябвало да се замислете за какво цената му е ниска или е на промоция.

Бъдете деликатни при закупуването на обичания си мирис. Направете изследване по отношение на опаковката, в случай че не желаете да си купите фалшив артикул.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР