Повечето коронавирусни инфекции са причинени от свръхразпространители - хора, които

...
Повечето коронавирусни инфекции са причинени от свръхразпространители - хора, които
Коментари Харесай

70% от заразените с коронавирус не са разпространили вируса на други

Повечето коронавирусни инфекции са породени от " свръхразпространители " - хора, които популяризират болестта върху огромен брой други хора, съгласно ново изследване, извършено от група епидемиолози в Хонконг, представено от израелското англоезично издание The Jerusalem Post.
" Приблизително 20% от носителите на SARS-CoV-2 (новия коронавирус) са виновни за 80% от всички случаи на предаване в Хонконг ", означават откривателите. Те също по този начин са разкрили, че всички произшествия с разпространяването се случват на закрито. Освен това, откривателите разкрили, че 70% от инфектираните не са популяризирали вируса на други, съобщи организация Фокус.
„ Свръхзаразяванията “ се случват повече, в сравнение с чакахме, повече от това, което би могло да се изясни инцидентно. Честотата на „ свръхпредаването “ е отвън това, което бихме могли да си представим “, споделя Бен Каулинг, един от съавторите на изследването, пред Business Insider. " " Сега знаем кои ограничения могат да бъдат най-полезни - в случай че бихме могли да спрем „ свръхпредаването “ да се случи ние ще опазим най-вече хора. "
Изследователите са изучили няколко клъстера със инфектирани в Хонконг, и макар че имало няколко аргументи за разпространяването на ковид , методът, по който множеството хора са били инфектирани с вируса, е бил в избрани обществени събития с присъединяване на един човек, който е популяризирал болестта.
" Като цяло болшинството (51,9% или 539 / 1,038) инфекции със SARS-CoV-2 в Хонконг са били свързани с най-малко една от 135 известни групи.Останалите 38,9% инфектирани се отнасят само до импортирани случаи, при които не може да бъде разпознато по-нататъшно локално предаване ", означават откривателите. 
Около 1037 случая са зародили сред времето, когато беше доказан първият случай в Хонконг на 23 януари и 28 април.
Изследването беше оповестено на уеб страницата Research Square, обява, която е предпечатна, което значи, че занапред следва инспекция и резултатите не могат да се смятат за дефинитивни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР