Повечето компании считат нападенията от хакери за опасност №1. Според

...
Повечето компании считат нападенията от хакери за опасност №1. Според
Коментари Харесай

Над 50% от случаите на изтичане на информация са дело на вътрешни хора

Повечето компании смятат нападенията от хакери за заплаха №1. Според изследване на Netwrix обаче най-големият зложелател на софтуерните колоси в действителност са техните чиновници.
В специфичен отчет специалистите са открили, че над 50% от случаите на приключване на информация се дължат на чиновници на въпросната компания. Още по-притеснителен съгласно тях е фактът, че 44% от работодателите или не знаят, или не са изцяло уверени по какъв начин техните чиновници боравят с персоналните данни на консуматори.

В изследването са били включени над 1500 организации. Сред тях е открито, че 70% са правили проучване на рисковете за пробив в сигурността най-малко един път. Но едвам 17% са повтаряли сходен тест след време.

„ Докладът ни ясно демонстрира проблемите на ИТ сигурността в редица компании “, споделя Стив Диксън – CEO на Netwrix. „ Забелязва се приоритизиране на някои браншове и занемаряването на други. Определено фирмите от време на време нехаят за своята сигурност и още по-малко за персоналните данни на потребителите. Създава се възприятие на лъжлива сигурност. “
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР