Повечето компании и специалисти не се наемат да правят дългосрочни

...
Повечето компании и специалисти не се наемат да правят дългосрочни
Коментари Харесай

Технологиите, които ще променят света до 2055 г.

Повечето компании и експерти не се наемат да вършат дълготрайни прогнози за развиването на технологиите. Това е доста динамична и непрекъснато изменяща се промишленост, което елементарно и бързо може да смени посоката си.

И въпреки всичко, прогнозите са нужни. Онлайн изданието Futurism е разгласило лист с прогнозите на американската Национална академия на науките, отчети като SmartThings Future Living, Scientific American, Университета на Бристол и други

Най-замърсяващият фактор за околната среда е… детето

Миниатюрен микроскоп може да възвърне зрението

Резултатът е лист с технологии, които може да се появят до 2055 година и фактически да трансформират доста от дейностите на човечеството сега. Ето и някои от най-интересните.

През 2020 година може да са подготвени хартиени проби за разнообразни заболявания. Те ще оказват помощ за бързото диагностициране на евентуални епидемии.

Незрящ човек видя брачната половинка си за пръв път посредством умни очила

Игрите за трениране на мозъка се оказват безполезни

През 2024 година може да са подготвени първите нанороботи за човешкото тяло. Те ще могат да придвижват медикаменти непосредствено до засегнатите кафези и да лекуват характерни болести.

През 2026 година можем да чакаме и същински "умни " облекла. Те ще са направени от специфичен нанотекстил, който ще може да трансформира цвета и формата си и ще може да топли или охлажда тялото.

Компютърни игри ще учат хората по какъв начин да взимат решения

През 2029 година може да са подготвени "дишащи " акумулатори. Те ще всмукват въглероден диоксид от въздуха, с цел да генерират електричество до момента в който редом с това понижават нездравословните излъчвания.

През 2031 година може да се появят и диамантени нуклеарни акумулатори. Те ще употребяват радиоактивен боклук, който ще е предпазен в здрава обшивка от изкуствени диаманти.

През 2034 година би трябвало да се осъществя и квантовият интернет. Той ще бъде доста по-сигурен и на доктрина даже няма да може да се хаква.

10 обстоятелството за ДНК, които може и да ви изненадат

През 2035 година ще се появят и биомиметичните материали. Иначе казано, това ще са изкуствени материали, които ще могат да се държат като тъкани - да вземем за пример текстил, който да се самопочиства или поправя при разкъсване, здания, които да се ремонтират сами и други

Учени сътвориха изкуствено сърце посредством 3D принтер

GE създава великански 3D принтер за самолетни елементи

През 2040 година ще се появят и генетичните компютри. Вместо електроника, те ще употребяват ДНК и органични кафези, с цел да работят. На доктрина това ще разреши основаването на джобни компютри, чиято мощ ще конкурира тази на най-големите суперкомпютри сега.

През 2043 година можем да чакаме и домашни системи, които да проучват здравословното положение на човек, да знаят генетичните му особености и на тази основа да избират персонализирано лекарство.

Учени записаха видео върху живи ДНК кафези

През 2044 година може технологията за термоядрен синтез да е подготвена да се комерсиализира. До две десетилетия по-късно може 75% от цялата сила да се доставя по този метод.

Учени съживиха липсващ вирус посредством ДНК по пощата

През 2045 година ще е допустимо и потреблението на спътници, които ще взимат слънчева сила и ще я изпращат до приемни станции на Земята.

През 2049 година ще е подготвена и технология за коригиране на озоновия пласт на Земята. Тя ще съдържа аерозоли, които ще се пръскат от самолети и ще оказват помощ и за охлаждането на климата.

През 2055 година ще се появи и технология за основаване на плаващи и подводни градове. Те ще разчитат на морска вода за сила, като огромна част от тях ще се трансфорат в богати градове-държави през втората половина на 21-ви век.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР