Повечето кина нямат готовност да отворят врати, въпреки разхлабването на

...
Повечето кина нямат готовност да отворят врати, въпреки разхлабването на
Коментари Харесай

Рестартът на културата: Кината няма да отварят, театрите се готвят за постановки на открито

Повечето кина нямат подготвеност да отворят порти, макар разхлабването на ограниченията. Театрите пък всеобщо се готвят за представления навън.

В двора на Кукления спектакъл се строи сега сцена навън. Тя би трябвало да бъде приключена до края на месец май, а от началото на юни на тази сцена да бъдат изнесени първите театрални детски постановки.

Снимка: bTV
Идеята за откритата сцена се ражда преди повече от 10 години, завършването й обаче става факт по време на карантината. На мястото на някогашната Камерна зала и дърводелска работилница в двора на Кукления спектакъл към този момент има построена сцена, която може да побере до четирима артисти.

„ Публиката ще влиза от един вход, ще излиза от различен, няма да има скупчване на каси, билети онлайн, столовете ще бъдат подредени на 30 % от театралното пространство “, съобщи Петър Влайков, заместник-директор на Куклен спектакъл – Пловдив.
Правителството дава още 5 млн. лева за просвета Собственикът на огромната част от Червената къща все още не желае да работи с МК за музей на Андрей Николов
Театър " София " отваря порти още в четвъртък на открита сцена. За посетителите са готови дензифектант и аварийни маски.

„ В момента приготвяме сцената, тя е за към 120 индивида, 30% са към 40 души. 40 при един строго избран ред. Ще стартираме с " Апетит за череши ", нарекохме вкус за спектакъл с вкус за череши “, съобщи Ириней Константинов- шеф на Театър " София ".

Снимка: bTV

За разлика от театрите множеството кина взеха решение да не отварят порти. Според тях изискванията са неизпълними, защото при такава претовареност операторите не биха могли да покрият потребностите си.

Снимка: bTV

„ Два от огромните кинооператори нямат опция да отворят киносалоните, един от по-малките се вършат проекти и организация да стартират работа от петък “, съобщи Божидар Илиев –п редседател на " Асоциация на българските киносалони ".

Липсва личен състав, както и нови заглавия. Не са ясни още и санитарните ограничения, при които биха могли да работят още веднъж.

Всяка една културна инстутция сега сама взема решение по кое време ще може да отвори и да приема гости.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР