Повечето жени с настъпването на климакса установяват, че половият им

...
Повечето жени с настъпването на климакса установяват, че половият им
Коментари Харесай

Гинеколог обясни трябва ли жените да се откажат от секс при климакс

Повечето дами с настъпването на климакса откриват, че половият им живот се трансформира. Но без да схващат същността на тези промени, те сами си слагат многочислени ограничавания, в това число и във връзка с секса.

В тази публикация ще научите по какъв начин са взаимосвързани климаксът и сексът и ще намерите отговор на доста въпроси, сведени до това: мога ли да върша секс през този интервал?

Дамите знаят, че с приближаването на климакса се намалява равнището на половите хормони, а това е причина за намаляването на половото увлечение. Но това напълно не значи, че би трябвало да сложите кръст на половия живот. Разбира се, силата на желанието у дамите в интервала на климакса и след него не е и няма да е същата като в младостта, само че това не е драма.

Гинеколозите декларират, че през този интервал освен може, само че е нужно да се занимавате със секс. Редовният сексуален живот по време на менопаузата, а и след нея е доста значим за съхраняването на физическото и психическото здраве на дамата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР