Повечето жени предпочитат мъже с бради, пише в. Дейли стар,

...
Повечето жени предпочитат мъже с бради, пише в. Дейли стар,
Коментари Харесай

Жените са луди по тези мъже

Повечето дами избират мъже с бради, написа в. " Дейли остарял ", позовавайки на австралийско изследване.

Авторите му от университета на Куинсланд са открили, че повода за желанието на дамите към мъже с лицево окосмяване е , че те им се костват по-привлекателни и преобладаващи както физически, по този начин и обществено.
 мъж с брада iStock/Getty Images
Проучването открива също, че представителките на нежния пол, които не харесват брадатите мъже и избират безпрепятствено избръснатите им събратя , евентуално таят постепенен боязън от паразити - бълхи, въшки, кърлежи.

За задачите на проучването експертите са проучили настройките към лицевото окосмяване на сътрудниците им на близо 1000 американки. На дамите на възраст сред 18 и 70 години били показани 30 фотоси на трима разнообразни мъже. Мъжките лица били фотографирани с брада, без брада или откакто били фотошопирани да наподобяват по-мъжествени или по-женствени. Участничките по-късно трябвало да оценят привлекателността им за дълготрайна и краткосрочна връзка.-->
 мъж с брада iStock/Getty Images
Резултатите посочили, че колкото по-окосмено е лицето, толкоз по-привлекателно се коства то на дамите.

Мъжете с брадати лица били оценени като по-атрактивни както за дълготрайна, по този начин и за краткосрочна връзка.

В другите сюжети п о-мъжествените лица били предпочетени пред по-женствените.
 мъж с брада iStock/Getty Images
Изследователите отпред с Теса Кларксън изясняват, че от еволюционна позиция брадите са сигнал за дамите, че притежателите им са по-силни и обществено преобладаващи , както и че са по-способни да оцеляват, да основат поколение и да се грижат за прехраната му.

В хода на проучването бил оценен и страхът на дамите от паразити. Оказало се, че дамите, които най-вече се боят от паразитиращи организми, избират мъже с безпрепятствено избръснати лица, защото в постепенен проект свързват брадата със слаба хигиена.
 мъж с брада iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР